SEGRE

Rescaten una escaladora ferida greu que va caure de vint metres a Collegats

El rescat de l'escaladora ferida a Baix Pallars.

Rescaten una escaladora ferida greu que va caure de vint metres a CollegatsBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van activar a última hora de la tarda d’ahir el rescat d’una escaladora ferida a Baix Pallars. Els Bombers van rebre a les 19.25 hores l’avís d’un accident d’escalada a la zona coneguda com a Paret del Pessó, a Collegats. La ferida va poder ser evacuada ja de nit amb un helicòpter dels Bombers d'Andorra, que disposa de vol nocturn i que la va traslladar a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Un escalador va alertar que la seua companya havia caigut uns vint metres i que havia quedat atrapada a uns tres-cents metres d’altura. Els Bombers van activar els efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) però no van poder fer el mateix amb els helicòpters perquè ja s’havia fet fosc. La previsió era que el rescat s’allargués durant tota la nit, segons van indicar des de Bombers.

D’altra banda, aquest diumenge van efectuar uns altres dos rescats de muntanya. A les 13.54 hores van anar a la via ferrada Canal dels Oms d’Àger per evacuar un excursionista que s’havia quedat atrapat i no podia sortir. Fins al lloc es va desplaçar un helicòpter amb un equip dels GRAE. El senderista va resultar il·lès.

Posteriorment, cap a les 16.00 hores, van ser activats per a l’evacuació una dona d’uns vuitanta anys que es va lesionar el turmell al Besiberri, a Vilaller. La dona va ser evacuada en helicòpter i ambulància a l’hospital del Pallars, a Tremp.

tracking