SEGRE

El transport estudia noves protestes per la desviació a l'AP-2

Una altra marxa lenta i tall de carretera el dia 31 i el 5 de desembre

Els camions per l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, que van marxar lentament entre les dos poblacions.

Els camions per l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, que van marxar lentament entre les dos poblacions.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del transport a Lleida estudia noves mobilitzacions contra la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2. La secretària general d’Asotrans a Lleida, Sílvia Llobet, va explicar ahir que durant els pròxims dies decidiran si se sumen a les protestes que es duran a terme el dia 31 d’aquest mes i el 5 de desembre a Tarragona, coincidint amb el pont de Tots Sants i el de la Puríssima, que inclouran una marxa lenta com la del dia 11 i també un tall de carreteres de mitja hora. “Hi ha molta indignació” per la desviació obligatòria i les bonificacions en el preu del peatge (que són del 50 per cent).

Els transportistes de Tarragona van decidir ahir en una assemblea (on hi havia presents representants del sector a Lleida, Barcelona i Girona) fer aquestes protestes. El president de la Federació Empresarial d’Auto-Transports de Tarragona, Josep Lluís Aymat, va assegurar que els camioners han estat “expulsats” de les carreteres.

Així mateix, Llobet va reclamar que la Generalitat posi en marxa immediatament una modificació que permeti incorporar-se a l’autopista a l’entrada més pròxima al sentit de la marxa per evitar “recorreguts innecessaris”, perquè ara “només es té en compte la distància que hi ha fins a l’entrada més propera”, però no si s’ha de retrocedir per accedir a l’autopista. Llobet va assegurar també que els transportistes exigeixen “de manera immediata aquesta modificació” i que les bonificacions siguin del 100 per cent o del 75 per cent en cas que la desviació sigui voluntària. Val a recordar que el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va assegurar la setmana passada que la Generalitat no es planteja de moment augmentar l’import de les bonificacions.

tracking