SEGRE

PATRIMONI PROTECCIÓ

La Seu vol declarar bé cultural més de seixanta elements del patrimoni

Destaquen l’església de Sant Miquel, la font del carrer Capdevila o el portal Vell

El portal Vell d’Andorra és un dels béns a protegir.

El portal Vell d’Andorra és un dels béns a protegir.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat els tràmits per tal de garantir la preservació i la conservació del patrimoni arquitectònic i arqueològic del municipi. Proposa protegir un total de seixanta-vuit elements del patrimoni declarant-los com a bé cultural d’interès nacional o local, i per una altra banda ha inventariat trenta-quatre elements més que tot i que no disposen de prou categoria com per ser declarats com a béns, quedaran recollits en un inventari.

Quant a la titularitat, els béns catalogats són tant públics com privats i la major part estan concentrats al centre històric de la capital de l’Alt Urgell. Entre les propostes per ser declarats com a bé cultural d’interès nacional, destaquen els escuts de diferents façanes de la ciutat, l’església de Sant Miquel, la font del carrer Capdevila o el portal Vell d’Andorra.

Pel que fa als BCIL, proposen els porxos del carrer Canonges i els del carrer Major, entre d’altres. Historiadors i arquitectes locals han portat a terme l’estudi, al llarg de més d’un any, que han concretat en un Pla Especial de Protecció del Catàleg de Béns Protegits del municipi. El document quedarà aprovat de forma definitiva durant les pròximes setmanes. Inclou fitxes individualitzades identificant els conjunts i els elements patrimonials més rellevants tant a nivell arqueologicopaleontològic com en l’àmbit arquitectònic i estableix el nivell de protecció al qual se’ls sotmet, així com en el cas necessari, intervencions o actuacions possibles a executar per garantir la preservació d’aquests valors. Des del consistori destaquen la importància de “garantir la preservació, conservació, protecció, recuperació, restauració i revitalització” del patrimoni arquitectònic i arqueològic del municipi.

tracking