SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Obres per reduir l'espera dels viatgers a la terminal d'Alguaire

Aeroports espera completar-les abans de la temporada d’hivern

Avions de passatgers l’hivern passat a Alguaire.

Avions de passatgers l’hivern passat a Alguaire.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire estrenarà al desembre la temporada d’hivern amb canvis a la terminal per fer més àgil el pas de viatgers i reduir el temps d’espera a l’embarcar i desembarcar. Aeroports de Catalunya ja ha tret a concurs les obres per reformar les instal·lacions, amb un pressupost de licitació que ascendeix a 70.000 euros i un termini d’execució de dos mesos. Hauran d’acabar abans que els turoperadors Neilson i Quality Travel, així com l’aerolínia Jet2, iniciïn l’activitat a l’aeroport lleidatà.

Aquesta actuació arriba després que, l’any passat, Aeroports ampliés la superfície de la terminal amb nous mòduls prefabricats per l’augment del trànsit de passatgers en cap de setmana. Les obres que ara han sortit a concurs, en canvi, preveuen aprofitar millor l’espai disponible.

Fonts de l’aeroport van indicar en aquest sentit que l’objectiu és mantenir el temps d’espera dels viatgers per sota dels quaranta minuts des del moment de baixar de l’avió. Precisament, l’agilitat a l’hora d’embarcar i desembarcar és un dels aspectes d’aquesta instal·lació que més valoren els usuaris i els turoperadors.

Per fer-ho, el projecte preveu instal·lar una nova cinta de transport d’equipatges i una cabina addicional per a agents de la Policia Nacional, la presència de la qual és necessària per a vols de passatgers procedents del Regne Unit, fora de l’espai Schengen.

També està previst implantar un nou sistema per entregar als viatgers els esquís fora de la terminal, on estacionen els autocars que els traslladen a les pistes.

tracking