SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen setze anys per a l'acusat de torturar els germans a Bellpuig

Segons la Fiscalia, el sospitós els va castigar físicament i va abusar sexualment de 2 nenes || La seua defensa va sol·licitar l’absolució al judici celebrat ahir a Lleida

L’acusat, ahir durant la celebració del judici a Lleida.

L’acusat, ahir durant la celebració del judici a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir 16 anys de presó per al veí de Bellpuig acusat de maltractar durant anys els seus cinc germans quan tenien entre 7 i 10 anys, fet pel qual va ser jutjat al Penal 3 de Lleida, vista que es va celebrar a porta tancada. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, que va mantenir després de la celebració del judici, els fets van tenir lloc entre 2008 i 2014, quan l’acusat, I.B., de 30 anys actualment, es quedava a càrrec dels seus dos germans i tres germanastres mentre la mare treballava. La Fiscalia va afirmar que el jove va sotmetre durant aquest llarg període de temps els nens a càstigs físics continuats “sense motiu aparent”, al·legant petites faltes o infraccions comeses per les víctimes.

Com ja va avançar SEGRE, els càstigs consistien a clavar-los fuetades amb un cable de telèfon i donar-los cops amb un cullerot de fusta. Tortures a què les víctimes eren sotmeses mentre l’acusat impedia que els altres nens les presenciessin i amenaçant-los amb represàlies si intercedien per la resta. En algunes ocasions, segons la qualificació fiscal, el jove obligava els seus germans a buscar els instruments per pegar a la resta de menors, “aconseguint que els nens obeïssin, temorosos de les conseqüències”. Altres càstigs a què eren sotmesos consistien a posar-los picant als genitals, obligar-los a fer exercici físic fins a l’extenuació i lligar-los durant hores de peus i mans i en roba interior.

A una de les víctimes, segons el Ministeri Públic, la va obligar a escriure una carta en què s’acomiadava de la seua família per acabar dutxant-la amb aigua freda cridant-li que la mataria. A més, la Fiscalia afirma que l’acusat va abusar sexualment de dos de les seues germanes. Per això, l’acusa de cinc delictes de violència domèstica, per la qual cosa demana una condemna de 10 anys, més sis anys més per dos delictes continuats d’abús sexual.

Tanmateix, la pena final quedaria reduïda a nou anys a l’aplicar la regla del Codi Penal que limita el màxim a complir. D’altra banda, la Fiscalia també sol·licita que indemnitzi les víctimes amb 20.500 euros i que no pugui atansar-s’hi durant cinc anys. La defensa va demanar l’absolució.

tracking