SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

El Suprem avala que la Portella pagui 260.000 euros a la seua exsecretària

L’ajuntament vol anul·lar el seu nomenament per deixar sense efecte les sentències

Imatge d’arxiu d’una vista de la Portella.

Imatge d’arxiu d’una vista de la Portella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Portella haurà de pagar 260.000 euros a la seua exsecretària, acomiadada l’any 2012, pels sous que li deuen des d’aquell mateix any. El Tribunal Suprem no ha admès el recurs de cassació que va presentar el consistori contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que avalava la resolució del jutjat de Lleida que va anul·lar l’acomiadament. Segons el representant legal de la demandant, José-Miguel Moragues, ara falta que el tribunal decreti l’execució de la sentència, encara que des del despatx Maite Nolla Advocats (que porta la defensa de l’ajuntament) van assegurar que demanaran la impossibilitat de l’execució i van alertar que la demandant “estava en situació il·legal, perquè era personal laboral i havia de ser funcionària”. No obstant, van apuntar que “quan va ser acomiadada ja estava cessada per la Generalitat”. Amb el canvi d’equip de govern l’any 2011, “es va obrir un expedient disciplinari per irregularitats comptables” i va acabar amb el seu acomiadament.

La sentència també obliga a readmetre la demandant, encara que les fonts consultades van assegurar que “l’ajuntament no la pot reincorporar com a secretària perquè no és funcionària”. Així mateix, hi ha un altre procediment obert per reclamacions de salaris i la Portella haurà de tornar 5.429 euros a la mateixa exsecretària. Moragues va assegurar que l’ajuntament no està complint la resolució i se li han imposat multes de sis-cents euros al mes.

Per la seua part, la defensa va apuntar que ha presentat un recurs de suplicació per anul·lar la sentència i les sancions. A més, van anunciar que demanaran una revisió d’ofici per anul·lar el nomenament de la demandant “al no complir amb els requisits legals” i “deixar sense efecte les sentències” contra l’ajuntament.

tracking