SEGRE

NORMATIVES URBANITAT

Les Borges obre un procés ciutadà per redactar l'ordenança de civisme

Fins al 9 de novembre perquè els veïns presentin suggeriments i propostes

L’ajuntament de les Borges, que promou la iniciativa.

L’ajuntament de les Borges, que promou la iniciativa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de les Borges Blanques ha obert un procés participatiu perquè siguin els mateixos veïns empadronats i majors de setze anys els que decideixin el contingut de l’ordenança de convivència i civisme que l’ajuntament, posteriorment, aprovarà. El termini per presentar-hi aportacions, suggeriments i propostes finalitza el pròxim 9 de novembre. Segons va explicar l’alcalde de la capital, Enric Mir, aquesta ordenança regularà les normes de conducta sobre el comportament als carrers i els espais públics, així com el règim d’infraccions i sancions per fets i conductes que impliquin l’incompliment d’obligacions i prohibicions establertes per la normativa.

Mir va indicar que el consistori no compta amb aquest marc reglamentari i, malgrat que els tècnics municipals ja han dissenyat el nucli troncal de la nova ordenança, “s’ha considerat positiu que siguin els mateixos veïns els que decideixin què és en el que s’ha de posar més incidència respecte a sorolls, comportaments incívics, tinença d’animals i conservació de la capital, entre altres punts, per evitar que s’hagin de fer puntualitzacions en fases posteriors”, va remarcar Mir. L’ordenança permetrà a l’ajuntament avançar per aconseguir una ciutat més justa, cohesionada i inclusiva de la mà de tots els agents implicats. Una vegada finalitzat el termini per presentar-hi propostes, l’ajuntament procedirà a la redacció final de la normativa per a la posterior aprovació en ple.

Segons va explicar Mir, paral·lelament els tècnics analitzen el marc de sancions que valori totes les possibilitats, encara que va remarcar que s’incidirà en mètodes de persuasió abans de procedir a multar els veïns.

Els ciutadans també decidiran quina és la bandera de la ciutat A més, l’ajuntament iniciarà el dilluns 19 un altre procés participatiu per escollir la nova bandera oficial de la ciutat. El canvi d’ensenya se suma a l’adopció d’un nou escut, que es va aprovar en un ple fa un any, a causa que l’actual no complia la legislació vigent ni la normativa heràldica. Els ciutadans podran escollir entre les tres propostes al consistori, la biblioteca o a través de la pàgina web de l’ajuntament www.lesborgesblanques.cat.

tracking