SEGRE

MUNICIPIS GEOLOGIA

Reobrir l'accés a Port del Comte requerirà una inversió de 70.000 €

Fa onze dies que la via està tancada i Generalitat i Diputació busquen finançament

Imatge del despreniment de la carretera de Port del Comte.

Imatge del despreniment de la carretera de Port del Comte.AYUNTAMIENTO DE LA COMA I LA PEDRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reobrir la carretera de Port del Comte costarà 70.000 euros. L’accés a les pistes es troba tancat des de fa onze dies per un despreniment i els geòlegs recomanen actuar ja a la via davant del risc de noves allaus de roques (vegeu SEGRE de dimecres). Segons van explicar ahir des de la conselleria de Territori, dimecres va tenir lloc una reunió entre l’ajuntament de la Coma i la Pedra, la Generalitat, la Diputació i el consell del Solsonès, en què es va acordar que les obres per estabilitzar el talús i desenrunar la calçada per poder obrir de nou al trànsit la carretera han de ser d’“urgència”.

El diputat provincial de Serveis Tècnics, Josep Ibarz, va apuntar que primer es portarà a terme el sanejament del pendent i després es procedirà a retirar les roques de la calçada. Així mateix, Territori i la Diputació “buscaran la fórmula per finançar aquesta actuació”, segons afirmen fonts de la conselleria. Per la seua part, l’alcalde de la Coma, Jaume Oriol, va assegurar que l’accés a Port del Comte estarà obert abans que comenci la temporada d’esquí, “perquè si no pot ser un perjudici per al territori”, ja que les pistes són un dels principals motors econòmics de la zona. La comarca del Solsonès va ser una de les més afectades pel temporal de la setmana passada i es van registrar fins a tres-cents litres per metre quadrat (vegeu el desglossament). Aquestes pluges van ser una de les causes d’aquest despreniment.

Dilluns passat, els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua es van comprometre a netejar la brossa del curs del riu.

La pluja desborda el riu Aigua d’Ora a Navès i danya tres ponts Les intenses pluges de la setmana passada van provocar que el riu Aigua d’Ora es desbordés al seu pas per Navès i danyés tres ponts. També es van registrar desperfectes a Lladurs, Odèn, Riner i Pinell. L’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, va explicar que el riu va arrossegar uns molins de farina que el consistori vol recuperar. En aquest sentit, el consistori ha xifrat els danys en 100.000 euros.

tracking