SEGRE

REGADIUS ELECCIONS

El Canal d'Urgell aborda els comicis més concorreguts a la presidència

Fins a cinc candidats, per ara, a dirigir la comunitat de regants || El vicepresident, Robert Simó, Amadeu Ros, Josep Maria Padullés, Ramon Masot i Alex Capdevila

L’assemblea de regants del Canal d’Urgell de l’octubre de l’any passat.

L’assemblea de regants del Canal d’Urgell de l’octubre de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pròximes eleccions del desembre a la presidència del Canal d’Urgell seran les més freqüentades de la història. Fins a cinc candidats es perfilen com a possibles successors al càrrec que ostenta Ramon Carné des de fa gairebé vint anys, segons ha pogut saber aquest diari. Fins i tot el mateix president no descarta encara presentar-se a la reelecció, una decisió que prendrà aquest diumenge a l’assemblea general de regants, en què un dels punts de l’ordre del dia serà obrir el procés electoral per renovar la presidència. Els aspirants hauran de comptar amb un aval de 5.000 hectàrees de reg, com a mínim, per poder optar a dirigir la comunitat de regants. Tot apunta a un dels dos vicepresidents de l’organisme, Robert Simó, i responsable de la col·lectivitat número 11 de Mollerussa com un dels principals aspirants, després de diverses consultes efectuades a la Casa Canal.

Torna a ser candidat l’alcalde de Tornabous i president de la col·lectivitat número 2 de la Fuliola, Amadeu Ros, que ja en dos ocasions ha estat competidor únic i directe de Ramon Carné, a les eleccions del 2010 i del 2014, que va guanyar aquest últim. Un altre dels candidats que ha manifestat la intenció de presentar-s’hi és Josep Maria Padullés, regant i pagès de la col·lectivitat de Linyola i president del Casal Cultural l’Ateneu d’aquesta població del Pla. El síndic de regs de la col·lectivitat número 10 de Miralcamp, Ramon Masot, i Alexandre Capdevila, de la col·lectivitat número 13, també d’aquest municipi del Pla, tanquen la llista dels possibles aspirants a la presidència.

Els interessats podran presentar-hi candidatura del 2 al 20 de novembre amb els respectius avals

Una vegada ratificada la convocatòria d’eleccions a la presidència el mes de desembre, s’obrirà el termini per presentar-hi candidatures del 2 al 20 de novembre. Els noms s’hauran de fer públics abans als síndics de zona, que certificaran la candidatura.

Un altre dels punts de l’ordre del dia serà l’aprovació dels pressupostos de l’any 2019 que, segons Carné, serà similar al d’aquest any, que va superar els vuit milions d’euros; així com la quantia de les derrames (l’any passat es van mantenir els 83 euros per hectàrea i any) i les obres que s’executaran abans que comenci la pròxima campanya de regadius.

tracking