SEGRE

FAUNA SUCCESSOS

Gossos assilvestrats maten 26 ovelles i en fereixen 35 en un atac a una granja de Ponts

Els Agents Rurals de la Noguera van poder acorralar un dels gossos i portar-lo a la canera || No és la primera vegada que es registren fets similars que ja s’han produït a Albesa i Balaguer

Alguns dels animals morts a la granja de Ponts

Un grup de gossos mata 26 ovelles i tres corders en una granja a PontsAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-sis ovelles mortes i trenta-cinc de ferides, a més de tres corders morts, és el balanç de l’últim atac de gossos assilvestrats a una granja del Pla de la Força, al municipi de Ponts, a la Noguera. El pastor va trobar els animals el passat dia 15 al matí dins de la cleda tancada on passen la nit quan els va anar a treure per portar-los a pasturar, segons van explicar els agents rurals als quals se’ls va tramitar la denúncia. Precisament, el pastor també va poder acorralar un dels gossos, que no va poder sortir de la closa i que va ser traslladat a la protectora d’animals de la Noguera, a Foradada.

Segons el responsable de l’àrea bàsica d’Agents Rurals d’aquesta comarca, Francesc Coll, es tracta d’un exemplar jove que no té xip ni cap altre signe d’identificació però que ha donat mostres de poder ser socialitzat per donar-lo en adopció, va remarcar. No obstant, els rurals sospiten que ha estat un atac protagonitzat per més d’un animal, de manera que han col·locat una gàbia trampa als voltants de la granja. També s’estudia la possibilitat que siguin gossos que s’han escapat d’altres granges. En aquest cas, confien que puguin identificar-los perquè els propietaris es facin càrrec dels perjudicis ocasionats al pastor. Coll va indicar que, per ara, no s’ha fet cap captura en aquesta gàbia. Per col·locar-la, els agents van sol·licitar el permís de l’ajuntament de Ponts, ja que és a qui competeixen les actuacions amb gossos abandonats, va puntualitzar.

L’Administració reclama més precaució a l’hora de tenir en bones condicions les cledes

Després de les investigacions efectuades, els agents rurals van observar que la tanca del bestiar tenia algun forat, per on, gairebé amb seguretat, van entrar aquests gossos. Per aquesta raó, els agents recomanen als ramaders que revisin les cledes no tan sols perquè els ramats no puguin sortir, sinó perquè altres depredadors hi puguin entrar, va explicar Coll. Extremar la vigilància del bestiar ha estat una altra de les mesures que han plantejat.

És la primera vegada que aquesta granja del Pla de la Força registra un atac de gossos. No obstant, els agents tenen constància d’altres en poblacions com Albesa i també a Balaguer, on es va produir un altre atac de gossos a vedells.

Pel que fa a possibles indemnitzacions, Francesc Coll va assenyalar que els animals haurien d’estar assegurats tenint en compte que l’Administració únicament paga quan les morts són provocades per part de fauna salvatge.

tracking