SEGRE

REGADIUS ORGANISMES

Carné deixa la presidència del Canal d'Urgell, que convoca eleccions el 16 de desembre

Després de 19 anys al capdavant dels regants, seran els comicis més freqüentats de la història || L’assemblea dóna llum verda al pressupost de 8,3 milions, derrames i a les obres a executar abans del març del 2019

L’assemblea de regants del Canal d’Urgell celebrada ahir a Mollerussa.

L’assemblea de regants del Canal d’Urgell celebrada ahir a Mollerussa.ISMAEL CHIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Canal d’Urgell celebrarà el 16 de desembre vinent les eleccions per elegir president. A l’assemblea d’ahir, l’actual responsable de la comunitat de regants, Ramon Carné, va confirmar la seua renúncia (cessament que ja va deixar entreveure divendres) i es va acomiadar dels partícips i els membres de l’organisme.

Carné ha estat al capdavant d’aquest reg històric 19 anys, des del 1999, quan va substituir Xavier Coll, durant cinc mandats. Entre els seus principals assoliments, hi ha veure en funcionament el pantà de Rialb i “saber que deixo el canal amb les màximes garanties de proveïment”. Cinc candidats opten a rellevar-lo, el vicepresident i president de la col·lectivitat de Mollerussa, Robert Simó; l’alcalde de Tornabous i president de la col·lectivitat de la Fuliola, Amadeu Ros; Josep Maria Padullés, de Linyola; Ramon Masot, síndic de la col·lectivitat de Miralcamp, i Àlex Capdevila, també de Miralcamp, en els que seran els comicis més freqüentats de la història del canal (vegeu SEGRE del 27). L’assemblea d’ahir va ratificar la constitució de la junta electoral, i per aquesta raó, a partir del dia 2 de novembre i fins al 20 d’aquell mes podran presentar-se les candidatures sempre que tinguin l’aval de 5.000 hectàrees com a mínim.

Aquest sistema i el Segrià Sud han salvat la campanya de producció d’oli aquest any

A més, es va aprovar el pressupost per a 2019 que ascendeix a 8.324.000 euros, una quantitat similar a les de l’any passat, a més d’acordar per setè any consecutiu mantenir el preu de la derrama, que continuarà sent de 83 euros per hectàrea i any, segons va indicar Carné.

Així mateix, es va ratificar el pla d’obres que contempla el revestiment d’un tram de 600 metres a la Primera Séquia Principal a Preixens, un altre de 200 en la Segona Séquia Principal al Castell del Remei, l’estabilització de talussos on s’han registrat despreniments per les pluges en un tram de 200 metres en els primers quilòmetres del canal, l’estudi de terraplè de Montsonís, on s’han registrat filtracions i desplaçaments, a conseqüència d’aquest fet es preveu fer el projecte l’abans possible per abordar les obres el 2019. En aquest sentit, els tècnics van indicar que les prospeccions es faran ben aviat.

Finalment, es preveu acabar la consolidació del túnel de Montclar i continuar amb els recreixements dels 47 primers quilòmetres del Canal Principal, la qual cosa s’emportarà gran part del pressupost.

tracking