SEGRE

BALANÇ ESDEVENIMENT

Centenars de persones recolzen la Fira d'Alimentació i Salut a Balaguer

L’organització critica els intents de “censura” || Substitueixen una xarrada sobre orinoteràpia per una altra amb els ponents més destacats de la trobada

Clausura de la Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer, ahir.

Clausura de la Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer, ahir.SLOW FOOD TERRES DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer va tancar ahir una edició qualificada d’“exitosa” pels organitzadors de l’esdeveniment, que van criticar la “pressió mediàtica” i els intents de “censura” a què s’han vist sotmesos durant els últims dies. Així les coses, i en senyal de protesta, van suprimir una conferència sobre orinoteràpia i en van incorporar una altra amb els ponents més destacats que van passar pel certamen. Pablo Campra, Máximo Sandín, Rocío Lapuente, Txumari Alfaro, Josep Pàmies i els germans

Josh i Adam Bigelsen van omplir la sala de conferències per parlar sobre els nous escenaris de l’alimentació i la salut al segle XXI. D’altra banda, una de les sessions més seguides va ser la de Pablo Campra, doctor en ciències químiques, que va presentar algunes de les conclusions de les seues investigacions sobre la relació entre el gaspatxo i el càncer. Així mateix, Teresa Morera, treballadora en una farmàcia des de fa quinze anys, també va fer una conferència sobre els efectes secundaris dels medicaments que despatxa.

Els advocats defensen el dret a la llibertat d’expressió i critiquen la “censura prèvia”

Més enllà de les conferències, la fira va apostar per les activitats més participatives amb tallers i demostracions que també van tenir una bona acollida entre el públic, com un taller per elaborar productes cosmètics amb ingredients naturals, a càrrec de la fitoterapeuta Abilia Martín, o un showcooking amb receptes crudi-veganes, de la mà de la xef Sonia Mengual.

En total, més de cent expositors de productes es van citar al Mercat de la Terra amb bons resultats de vendes.

Pàmies recorrerà la multa davant de la Justícia

L’horticultor lleidatà Josep Pàmies es va defensar ahir de la multa de 600.001 euros que li ha imposat la Generalitat al considerar que va ser l’organitzador d’una conferència celebrada a Balaguer en la qual es prometia “curar” l’autisme per mitjà de la ingesta de clorit de sodi.

En aquest sentit, l’equip legal que representa el fundador de l’associació de medicina alternativa Dolça Revolució va reivindicar el dret a la lliure expressió del seu client. En aquest sentit, va recordar a la conselleria de Salut que la Constitució “prohibeix expressament la censura prèvia o la revisió de continguts, que només es pot fer en un procediment judicial amb totes les garanties”.

A més a més, va argumentar també que el clorit de sodi “no és un producte tòxic en línies generals” i van assegurar que “s’utilitza en consum humà”.

Amb tot, va qualificar d’“amenaça” la sanció, a més de titllar-la d’“acte de de coacció i de censura il·legítima”. En aquest sentit, va advertir que prendran “les accions jurisdiccionals pertinents en defensa dels drets fonamentals compromesos, com el dret de la població a intercanviar informacions i coneixement per qualsevol mitjà, i que sigui respectada l’autonomia de la voluntat en les autocures de salut”.

tracking