SEGRE

L'estrena de l'escola de vol lituana multiplica per sis les operacions a l'aeroport d'Alguaire

Gavín considera que la infraestructura ha consolidat la seua vessant de "formació, industrial i tecnològica"

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat i la consellera delegada de BAA Training.

L'estrena de l'escola de vol lituana multiplica per sis les operacions a l'aeroport d'AlguaireGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire acompanyat de la consellera delegada de BAA Training, l’escola de pilots líder a Europa que ha escollit la instal·lació lleidatana com a base. Gavín ha destacat la importància de l’arribada d’aquesta empresa perquè “l’aeroport consolida la seva vessant d’aeroport de formació, industrial i tecnològic per a complementar la seva vessant d’aeroport comercial”.

Gavín ha destacat que l'escola de vol ha creat 3 llocs de treball directes de persones contractades a l'aeroport, a més de les 20 persones que porta l'empresa lituana.

Amb l’arribada de BAA l’activitat a l’aeroport ha multiplicat per sis les seves operacions a l’octubre. Si l’any passat es van fer 189 operacions aquest mes, ara es tancarà amb més de 1.000. “Tenir BAA, una empresa que és una de les principals escoles de formació a Europa, és la confirmació que anem pel bon camí i que les possibilitats de Lleida són evidents”, ha ressaltat Gavín.

BAA ha decidit invertir en l’aeroport de Lleida com a la seva base de referència fora de Lituània. Actualment hi ha 35 alumnes de diferents països del món (Canadà, França, Síria, Anglaterra i Lituània) que s’han instal·lat a Lleida per un període de 2 mesos per a fer les pràctiques de vol i convertir-se en pilots comercials. D’aquí a dos mesos aquests alumnes tornen a Lituània a acabar la formació i n’arribaran entre 40 i 50 més a formar-se a l’aeroport. Per a l’any 2019 es preveu que de 40 alumnes passin a ser-ne 120. En total, seran uns 400 a l’any. Els alumnes es formen amb 11 aeronaus: Tecnam 202 monomotor, Cessna 172 monomotor, i Tecnam 206 bimotor.

BAA Training també ocupa dues plantes de la torre de control per al seu personal i les seves aules de formació. Aquest personal, que arribarà fins a 25 persones, que viuran a Lleida tot l’any. Ja hi ha tres persones del territori contractades i que s’han integrat a l’equip de BAA.

tracking