SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

BAA Training formarà 400 pilots a l'any a Alguaire amb 11 aeronaus

Des de l’1 d’octubre, l’escola lituana compta amb 35 alumnes i en dos mesos n’arribaran 50 més || La seua presència multiplica per sis les operacions a l’aeroport

Egle Vaitkeviciute i Isidre Gavín, ahir a la pista de l’aeroport amb les aeronaus de BAA Training.

Egle Vaitkeviciute i Isidre Gavín, ahir a la pista de l’aeroport amb les aeronaus de BAA Training.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acadèmia de vol lituana BAA Training formarà 400 pilots a l’any a Alguaire amb 11 aeronaus. Des de l’1 d’octubre passat, 35 alumnes de països com el Canadà, França o Síria duen a terme pràctiques de vol per poder ser pilots comercials i la previsió és que d’aquí a dos mesos n’arribin entre 40 i 50 més, quan els que es troben actualment a Lleida tornin a Lituània per acabar la seua formació, per la qual paguen entre 68.000 i 78.000 euros. La consellera delegada de l’empresa, Egle Vaitkeviciute, va explicar ahir que les condicions meteorològiques van ser un dels principals motius pels quals es van decantar per Alguaire després de visitar “molts aeroports d’Espanya”.

Així mateix, Vaitkeviciute va assenyalar que la seua escola per a pilots ocupa dos plantes de la torre de control de l’aeroport lleidatà per al personal i aules de formació. Actualment, compten amb uns 15 instructors de vol i es preveu que arribin a tenir 30 empleats (tres dels quals són lleidatans).

Els estudiants s’allotgen en pisos de lloguer de Lleida i de municipis propers a les instal·lacions de l’aeroport

En aquest sentit, la consellera delegada va apuntar que “volem treballar amb gent del territori i que s’ocupin, per exemple, de l’àrea d’administració”. Els estudiants s’allotgen en pisos de lloguer de Lleida i de municipis propers i es desplacen cada dia fins a Alguaire. Des de l’empresa estan buscant socis per oferir als seus pilots “més opcions per escollir allotjaments i transports”. La previsió és que l’any que ve el 65% de les hores de vol de l’empresa es duguin a terme a Alguaire.

Per la seua part, el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va assegurar que “amb l’arribada de BAA el de Lleida es consolida com l’aeroport industrial de Catalunya”. A més, després del desembarcament de l’escola, les instal·lacions han multiplicat per sis les seues operacions aquest mes, perquè l’octubre del 2017 van ser 189 i enguany seran més de 1.000. Això ha provocat que s’ampliïn les hores de control aeri de 2 a 7 dies per setmana. “Amb aquests horaris, estimulem el mercat per obtenir nous clients i podem continuar treballant per aconseguir que vinguin més empreses”, va afirmar Gavín. A més, s’han dut a terme reformes a la zona de les oficines de l’escola de pilots per poder acollir les seues activitats. “Tenir BAA, una de les principals escoles de formació a Europa, és la confirmació que anem pel bon camí i que les possibilitats de Lleida són evidents”, va assenyalar Gavín.

La boira, un dels motius per venir a Lleida La consellera delegada de BAA Training, Egle Vaitkeviciute, va assegurar que “una de les raons per les quals ens vam decidir per l’aeroport d’Alguaire van ser les condicions meteorològiques i la boira”. En aquest sentit, va explicar que la poca visibilitat “no és cap problema i, de fet, necessitem que els alumnes es formin en diferents condicions com el fort vent o el cel tapat”.

tracking