SEGRE

EMERGÈNCIES MANIFESTACIÓ

Els bombers protesten contra la precarietat laboral

Interior reconeix la falta d’inversions

Els bombers van treballar ahir la simulació de situacions extremes a Gardeny.

Els bombers van treballar ahir la simulació de situacions extremes a Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 1.000 bombers de la Generalitat, segons xifres de la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona contra la precarietat laboral i la falta d’inversions en material al crit de “Prou imposicions, volem negociacions”. Els bombers es van concentrar davant la seu del departament d’Interior per finalitzar a la plaça Sant Jaume. Els agents van lamentar l’estat “deplorable” del cos, davant de la falta de personal i material amb què treballen.

Durant la manifestació, els bombers van fer una foguera amb uniformes i material d’extinció obsolet. A la plaça Sant Jaume un bomber es va calar foc amb el seu uniforme ignífug per escenificar que el cos està “cremat”.

A la conselleria, van entregar les seues queixes al director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, que va admetre la falta d’inversions i va explicar que des del 2008 hi ha hagut una falta d’inversions “que s’ha anat postergant en el temps i s’ha arribat aquí”. També va afirmar que l’objectiu és revertir la “situació crítica” per carències en material, vestuari, vehicles i altres recursos operatius.

tracking