SEGRE

SUCCESSOS MOSSOS

Enèsima detenció del 'Rambo de la Cerdanya' per un atracament armat

Va ser arrestat divendres a Bellver de Cerdanya per assaltar al març una gasolinera || El jutge el deixa en llibertat amb càrrecs malgrat el seu llarg historial delictiu

Imatge d'arxiu de Martí Cots Saleta als jutjats de Lleida.

Enèsima detenció del 'Rambo de la Cerdanya' per un atracament armatSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres passat a Bellver de Cerdanya Martí Cots Saleta, més conegut com el Rambo de la Cerdanya, com a presumpte autor d’un nou atracament a mà armada. Es tracta de l’enèsima detenció de Cots Saleta, de 49 anys i amb un llarg historial delictiu. Ara la policia l’acusa de ser l’atracador que l’11 de març passat va entrar en una gasolinera de Prats i Sansor, situada a la carretera LP-4033b, i va amenaçar un treballador amb una arma de foc per emportar-se la recaptació. Posteriorment, el lladre va fugir amb un cotxe que dos dies abans havien robat a Pi, nucli de Bellver d’on Martí Cots és originari. L’arrestat va passar diumenge a disposició al jutjat d’Instrucció número 1 de la Seu d’Urgell, que va decretar la seua posada en llibertat amb càrrecs malgrat el seu llarg historial delictiu i de fugues.

Com en la majoria dels seus robatoris, el modus operandi va ser l’habitual: atracar en cap de setmana, armat i vestit amb roba militar, fugida amb un cotxe robat i ocultar-se a les muntanyes de la zona o escapar-se a França. Després de diverses indagacions, els investigadors van aconseguir identificar plenament l’autor de l’atracament. Amb aquesta informació, el jutjat va emetre una ordre de recerca i detenció del lladre. No va ser fins a finals de la setmana passada quan els Mossos d’Esquadra van esbrinar que Martí Cots Saleta podria trobar-se de nou per la Cerdanya. El van detenir divendres a la nit a Bellver acusat dels delictes de robatori amb intimidació i furt i ús de vehicle.

L’anterior detenció va ser el 2016 per un atracament després de fugar-se d’un centre d’Almacelles

L’anterior detenció coneguda del Rambo de la Cerdanya va ser el 31 d’octubre de l’any 2016 després que s’escapés tres dies abans del centre Sant Joan de Déu d’Almacelles i atraqués escopeta en mà una gasolinera a Riu de Cerdanya. Va cometre el robatori només tres mesos després de sortir en llibertat de la presó i ingressar de manera voluntària al centre.

Des del segrest de dos parelles fins a escapar-se a Itàlia amb un tractor Martí Cots és natural de Pi, agregat de Bellver de Cerdanya. A partir dels 90 va passar anys entre la presó i el carrer, durant els quals va protagonitzar desenes d’atracaments i robatoris i fins va segrestar dos parelles en un refugi de Bellver. Des d’aleshores ha estat condemnat una vintena de vegades, la majoria per atemptat i robatori amb violència. Atracaments a mà armada i vestit amb roba militar. Sempre fuig a les muntanyes, on s’amaga durant llargues temporades. En una ocasió, fins i tot es va escapar a Itàlia amb un tractor. Davant del jutge, va arribar a dir que era immortal, que estava protegit per Jordi Pujol o que truquessin al president dels Estats Units per indultar-lo. Malgrat tenir gairebé 50 anys, els forenses consideren que la seua mentalitat és la d’un adolescent.

tracking