SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS

La Seu obrirà la biblioteca cada tarda arran de les queixes dels usuaris

Prop de 200 firmes perquè aquest equipament obri més hores durant la setmana

Actualment obre tres tardes durant la setmana.

Actualment obre tres tardes durant la setmana.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ampliarà els horaris de la biblioteca municipal de Sant Agustí a partir del mes de gener vinent. La decisió arriba després de les queixes reiterades de veïns de la ciutat que només poden utilitzar l’equipament cultural tres tardes a la setmana: dilluns, dimecres i divendres. La resta de tardes la biblioteca està tancada.

La mesura permetrà a partir de principis d’any que els veïns puguin fer ús del servei totes les tardes. Així mateix, la biblioteca continuarà oberta els matins dels dimarts, dijous i dissabtes, de les 9 a les 15 hores. La iniciativa serveix per donar resposta així a les peticions dels usuaris, molts dels quals estudiants, que fa poc més de dos setmanes van iniciar una recollida de firmes a través de la plataforma change.org i que ahir acumulava prop de 200 adhesions. Lamenten que els horaris del centre “limiten molt l’organització i els estudis” i insisteixen en la necessitat d’ampliar les hores d’obertura i acollir “tots aquells estudiants de poblacions properes a la Seu durant les hores d’espera del transport”. L’alcalde, Albert Batalla, va explicar que la proposta d’ampliar els horaris d’obertura era sobre la taula des de feia ja molt temps. En aquest sentit es va referir a la distribució de l’equipament, repartida en quatre plantes en lloc d’un espai diàfan d’una sola planta, que “genera dificultats de gestió pel que fa a la dedicació del personal”.

Els responsables de l’àrea de cultura estudien una reorganització del personal actual de la biblioteca i la contractació a mitja jornada d’una persona més.

L’ajuntament treballa en la reorganització dels espais de la biblioteca. Val a recordar que l’edifici serà sotmès també a obres per insonoritzar la quarta planta.

tracking