SEGRE

EMERGÈNCIES EFECTIUS

Augmenten els rescats a Ponent amb 274 serveis en nou mesos

La Generalitat ha cobrat vuit negligències, una a la partida de Rufea de Lleida el 2013 || La recerca de boletaires es dispara amb 21 actuacions aquesta temporada

Exercici de rescat dels Bombers dilluns al riu Segre al seu pas per Ponts, a la Noguera.

Exercici de rescat dels Bombers dilluns al riu Segre al seu pas per Ponts, a la Noguera.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auge de les sortides al medi natural ha fet augmentar les actuacions de rescat dels Bombers. A les comarques de Ponent, els serveis han tornat a augmentar en els nou primers mesos de l’any i ja suposen de mitjana més d’una actuació al dia. Concretament, els Bombers van efectuar 274 rescats a la província fins al mes de setembre, un 17 per cent més que en el mateix període de l’any passat. Per tipus de rescats, gairebé set de cada deu van ser per persones accidentades o extraviades en zones de muntanya mentre que 77 serveis més van ser per excursionistes perduts i uns altres 13 en rius, barrancs o llacs.

Precisament, el GRAE subaquàtic dels Bombers va dur a terme dilluns un exercici de rescat al riu Segre al terme municipal de Ponts. Van fer maniobres per rescatar una víctima atrapada a l’interior d’un vehicle durant una riuada.

Des del 2009, la Generalitat ha cobrat vuit rescats als afectats per imprudències greus, un dels quals a la partida de Rufea de Lleida. En aquell cas, que va passar el maig del 2013, es va multar el conductor d’un vehicle que va quedar atrapat al riu Segre suposadament durant una avinguda sobtada. Un informe d’Interior va determinar que el rescat havia estat motivat perquè el vehicle va travessar de forma imprudent el riu. Encara que la factura inicial del servei va ser de 988 euros, l’afectat va acabar pagant més de 1.200 euros pels recàrrecs al no abonar la multa de forma voluntària.

En l’actualitat, el departament estudia si els dos veïns de Sabadell rescatats aquest cap de setmana al Puigpedrós han d’afrontar el cost de l’operatiu, en el qual van participar dotacions lleidatanes, per suposada negligència. Els Bombers recorden que l’objectiu és conscienciar la població i insisteixen que es cobren les actuacions en zones assenyalades com a perilloses o amb accés prohibit, no portar l’equipament adequat o sol·licitar el rescat sense una causa objectivament justificada.

Durant aquesta temporada, també s’han disparat els rescats de boletaires, amb 21 serveis a Ponent fins al dia 24 d’octubre davant dels 3 de l’any passat.

tracking