SEGRE

SERVEIS SOCIALS HABITATGE

Balaguer evita el desnonament d'un centenar de famílies en 4 anys

Bankia cedeix a la Generalitat 15 pisos del carrer Camarasa per al lloguer social || El consistori rehabilita 5 habitatges de titularitat municipal amb aquesta finalitat

El mes d’abril passat, la PAH ja va paralitzar un desnonament en aquest bloc de Balaguer.

El mes d’abril passat, la PAH ja va paralitzar un desnonament en aquest bloc de Balaguer.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer i la Plafatorma d’Afectats per la Hipoteca de la Noguera (PAH) han evitat en els últims quatre anys el desnonament d’un centenar de famílies de diferents pisos de la capital de la Noguera. El regidor de Serveis Socials de l’ajuntament, Joan Pla, va explicar que durant aquest mandat s’han paralitzat i gestionat un centenar d’execucions “amb diferents característiques” a través de negociacions entre el consistori, associacions, serveis tècnics i els bancs.

L’últim cas, una quinzena de famílies d’un bloc de la carretera de Camarasa a la capital de la Noguera (la majoria okupes) podran accedir a un lloguer social després que l’ajuntament i PAH hagin aconseguit un acord amb Bankia (titular de l’edifici) perquè cedeixi els habitatges i es destinin al lloguer social. Joan Pla va destacar que l’entitat bancària ha accedit a cedir a la Generalitat els pisos d’aquest bloc perquè l’ajuntament els gestioni a través de la borsa d’habitatge social de lloguer.

La majoria dels inquilins del carrer Camarasa són okupes o no poden pagar el lloguer actual

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, es va mostrar satisfet per la notícia perquè “tenim un problema habitacional greu i que un banc ens cedeixi aquests pisos és més que satisfactori”, va dir. La majoria d’aquestes famílies havien de ser desnonades el dia 16 de novembre. A més d’aquest bloc també s’han cedit altres pisos a la capital i en tots es durà a terme una regularització perquè els seus inquilins optin a un lloguer social.

Paral·lelament, el consistori treballa actualment en la rehabilitació de cinc pisos de titularitat municipal del carrer Sant Pere i Cadena que se sumaran a la borsa de lloguer social. Segons el primer edil s’ha invertit un total de 53.000 euros en la millora d’aquest patrimoni que redueix la problemàtica habitacional per falta de pisos. L’any 2017 ja es van arreglar uns altres quatre habitatges al nucli antic de Balaguer i per al 2019 preveu arreglar dos edificis més.

tracking