SEGRE

La fiscalia demana 34 anys d'internament psiquiàtric per a l'acusat del crim d'Alfarràs

L'acusació particular sol·licita prop de 40 anys de presó i la defensa un màxim de 6 anys en un centre no penitenciari

El crim va tenir lloc el maig de l’any passat a Alfarràs.

El crim va tenir lloc el maig de l’any passat a Alfarràs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha sol·licitat que s'imposi un màxim de 34 anys d'internament psiquiàtric a Josep Sopena Guasch, el veí d’Alfarràs de 36 anys que el 19 de maig de l’any 2016 va confessar haver assassinat un home de 56 anys, Aquilino Rubio, i va ferir greument la filla d’aquest, María, de 35. El ministeri públic demana que l'acusat del crim ingressi "en un centre adequat per a la seva esquizofrènia paranoide" després que els forenses de l'Institut de Medicina Legal establissin que Sopena té “totalment anul·lades les seues capacitats”.

De la seua banda, l'acusació particular demana 39 anys i 11 mesos de presó per un delicte d’assassinat i una temptativa d’assassinat i la defensa l'absolució i l'ingrés en un centre psiquiàtric no penitenciari per un màxim de sis anys, en considerar el seu client autor dels delictes d’homicidi i lesions amb l’eximent d’alteració psíquica i els atenuants de drogoaddicció i confessió.

El crim va tenir lloc quan Sopena va anar a l’habitatge, va trucar a la porta, i sense intercanviar cap paraula, va començar a apunyalar l’home, que li va obrir. La seua filla va sentir els crits i, a l’anar a veure què passava, va rebre diverses ganivetades, encara que va poder escapar al balcó i demanar auxili. L’home va morir després de rebre quaranta punyalades. La filla va aconseguir sobreviure tot i que Sopena li va clavar fins a 24 ganivetades.

Segons la fiscalia, l'acusat comprava setmanalment drogues al pis del pare i filla i aquell 19 de maig va anar a casa de les víctimes perquè pensava que l'estaven enganyant amb la droga que li venien.

L'Audiència de Lleida jutjarà l'acusat a partir del 12 de novembre.

tracking