x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

FAUNA PROTECCIÓ

Alliberen 82 tortugues mediterrànies a Bovera

  • SEGRE
Actualitzada 01/11/2018 a les 10:18
Per a la recuperació d’aquesta espècie
L’alliberament de tortugues ahir a Bovera.

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© L'alliberament de tortugues ahir a Bovera.

ENDESA

L’associació Trenca i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, amb la col·laboració d’Endesa i l’ajuda d’un grup de voluntaris, van alliberar ahir un total de 33 tortugues mediterrànies que viuran en semillibertat a la Vall Major de Bovera i que s’afegiran a les 82 alliberades en aquests últims anys. El projecte que impulsa l’associació Trenca té com a objectiu la creació d’un refugi per a aquesta espècie i augmentar a les diferents zones de Catalunya les interconnexions entre les escasses poblacions salvatges que existeixen d’aquest animal a l’Europa Occidental. De fet, aquesta varietat es troba en perill d’extinció ja que, encara que el seu nombre en captivitat és abundant, en estat natural hi ha molt pocs exemplars. Només es troben en estat salvatge a Catalunya i Mallorca. Per aquesta raó, projectes d’aquest tipus tenen una importància capital. En una primera fase es va adequar una finca en la qual es va crear l’hàbitat ideal per a les tortugues. També es va tancar aquest espai per evitar l’accés de depredadors i després es va fer el primer alliberament el juny del 2016 i el segon el setembre de l’any passat.

Els tècnics encarregats del projecte efectuen seguiments periòdics i identifiquen els animals mitjançant tres mètodes: amb un xip subcutani, una marca a a la closca amb un codi numèric i un patró de les marques de la closca que és únic. D’aquesta manera es pot fer un registre minuciós d’exemplars i trobar-los si es perden.

Temes relacionats
Descobrir
El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre