SEGRE

MUNICIPIS DEMOGRAFIA

Un municipi de Lleida projecta arribar als 10.000 habitants en cinc anys

Ara compta amb 7.250 i dimarts s’aprovarà una nova zona residencial

Imatge de l’ampliació de les instal·lacions del grup BonÀrea a Guissona.

Imatge de l’ampliació de les instal·lacions del grup BonÀrea a Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona projecta assolir en els 5 anys a venir una població de 10.000 habitants. El fet que BonÀrea mantingui la previsió de creixement en uns 250 treballadors per any fa pensar que es pot arribar a aquesta xifra, segons va explicar ahir l’edil d’Urbanisme, Àngel Masanés.

En l’actualitat Guissona té un total de 7.250 veïns. Masanés va explicar que apunta també en la mateixa direcció el ritme frenètic que estan veient la construcció d’habitatges unifamiliars i de nous blocs de pisos a la zona urbana. En l’actualitat hi ha gairebé una vintena de llicències actives de nous habitatges a la localitat. De fet, dimarts vinent el consistori donarà llum verda a la urbanització de la zona residencial Sud-7, una nova expansió que va des de la rambla dels Segadors fins a l’entrada per l’antiga carretera de Cervera. Es tracta d’una zona amb una superfície de 3,6 hectàrees, on hi ha projectada la construcció de 30 nous habitatges i un nou aparcament de 109 places. El projecte servirà també perquè la Fundació Agropecuària de Guissona pugui iniciar les obres de construcció de la seua segona residència geriàtrica que tindrà 100 habitacions. La Fundació Agropecuària de Guissona es va fundar el 1997 per oferir atenció sociosanitària i residencial a persones de la tercera edat.

La Generalitat es va comprometre a obrir nous col·legis si es confirma el creixement

Val a recordar que el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, es va comprometre a construir una nova escola i un altre institut en cas que aquest creixement demogràfic es compleixi.

Si es confirmés el creixement, superaria la capital de la Segarra  Si es confirma el creixement de la població de Guissona fins a 10.000 veïns, aquest municipi de la Segarra tindria més població que la capital de la comarca (Cervera té 9.037 habitants) i se situaria com la sisena localitat més gran de la demarcació després de Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i la Seu. També superaria en població altres capitals com Solsona i les Borges Blanques. Val a recordar que des de l’any 2008 la població immigrant supera el 50% dels habitants. L’alcalde, Xavier Casoliva, va assegurar ahir que Guissona va viure el seu període de creixement més gran entre els anys 2000 i 2010, quan va passar de 3.000 a 6.000 veïns. Per altra banda, la localitat no ha parat de créixer ni durant la crisi.

tracking