SEGRE

TURISME PONT DE TOTS SANTS

L'esquí nòrdic obre la temporada més primerenca i l'alpí accelera l'obertura

El Pirineu va iniciar ahir el pont de Tots Sants amb un fet excepcional: la inauguració de la temporada d’esquí més primerenca de la història amb l’obertura de les estacions de Tuixent-la Vansa i Lles gràcies a les nevades excepcionals d’aquesta setmana. Així mateix, altres estacions acceleren els preparatius per aprofitar-les.

Alguns dels primers esquiadors a l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.

Alguns dels primers esquiadors a l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.LLES DE CERDANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els primers quatre-cents esquiadors van estrenar ahir la temporada d’esquí més primerenca de la història a les estacions d’esquí nòrdic de Lles i Tuixent-la Vansa. Les nevades fins dimecres els han permès avançar l’obertura, mentre que Port Ainé i Espot començar amb els preparatius per accelerar la inauguració de l’esquí alpí. Port del Comte, per la seua part, preveu començar a trepitjar avui la neu caiguda al seu domini esquiable. Baqueira Beret i Tavascan es plantegen avançar-la si segueixen les nevades, que superen ja un metre de gruix en cotes altes, i el fred que afavoreix la innivació artificial. Cal remuntar-se una dècada en el temps per trobar un precedent de pistes obertes al mes de novembre al Pirineu de Lleida.

“Només el 2008 vam poder obrir al novembre, el dia 23 i amb molta menys neu”, va explicar Albert Nadal, director de Tuixent-la Vansa. El mateix va succeir fa una dècada a Baqueira i a Port del Comte. Ahir l’estació de l’Alt Urgell va obrir els seus recorreguts per a raquetes amb gruixos de neu d’entre 70 i 110 centímetres. Va rebre unes 300 persones, que van prendre la carretera de Sant Llorenç de Morunys davant del tancament per despreniments de l’accés principal, que condueix també a Port del Comte. Avui estrenaran 15 quilòmetres de pistes. Per la seua part, Lles va acollir un centenar de visitants amb recorreguts per a raquetes i vint quilòmetres de pistes d’esquí nòrdic obertes que acumulaven entre 40 i 60 centímetres de neu.

Esquiadors de la comarca, clubs d’esquí catalans i francesos i famílies de diferents punts de Catalunya van fer els primers recorreguts a les pistes d’esquí nòrdic. A les del Pallars Sobirà i el Solsonès, aficionats a l’esquí ascendeixen aquests dies a peu les pistes per poder fer els primers descensos. El dia assolellat va afavorir l’arribada de turistes al Pirineu, que espera una ocupació al voltant d’un 50% durant el pont festiu de Tots Sants.

D’altra banda, la Diputació promociona ja l’oferta turística de Lleida i la nova temporada d’esquí a la fira Expotural, que se celebra fins diumenge vinent a Madrid.

tracking