SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La rotonda d'Oliana fa més d'un any que està paralitzada

Les obres esperen noves expropiacions || Es tracta d’una històrica reivindicació per millorar la seguretat a la C-14

Imatge de la via C-14 a Oliana.

Imatge de la via C-14 a Oliana.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de construcció de la nova rotonda de la C-14 a Oliana hauran d’esperar encara unes quantes setmanes i seran necessàries noves expropiacions. Després de l’adjudicació dels treballs el mes de juliol del 2017 i de l’anunci de l’inici dels treballs aquell mateix hivern, el procés es va anar demorant fins que l’estiu passat el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va anunciar el començament per al mes d’agost passat però les màquines encara no han arribat i tècnics encarregats del projecte han detectat que dos de les torres de mitjana tensió de la línia elèctrica que passa per la zona estan afectades per la construcció del punt giratori. Arquitectes i tècnics d’Endesa han modificat el projecte per desviar el traçat de la llum i ara serà necessària l’expropiació de dos parcel·les més, una de les quals municipal i l’altra d’un veí del municipi, i que se sumaran als 3.900 metres quadrats que la Generalitat va expropiar ja l’any passat.

L’alcalde, Miquel Sala, va explicar que “fins que aquestes expropiacions no siguin efectives no podran començar a treballar” en aquesta nova rotonda, una de les obres més reivindicades tant pels veïns com pel mateix ajuntament després d’“una espera de cinc anys”, va assegurar el primer edil.

Dos torres elèctriques a l’àrea del projecte han obligat Endesa a replantejar les obres

Aquesta infraestructura suposarà una inversió de 516.000 euros i millorarà la seguretat i la fluïdesa del trànsit a l’entrada nord del municipi (a l’altura de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil), alhora que millorarà l’accessibilitat a la zona industrial d’aquest municipi de l’Alt Urgell.

La rotonda distribuirà el trànsit cap al polígon de Figolers, al marge esquerre de la carretera, i a les zones de la Valldan i la Colònia, al marge dret de la via.

Aquesta nova infraestructura comptarà amb quaranta metres de diàmetre i la calçada, segons assenyala el projecte, estarà formada per dos carrils de quatre metres. Una vegada comencin aquests treballs, les obres s’allargaran durant set mesos i comportaran desviacions del trànsit.

tracking