SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat a 2 anys per agredir la seua parella durant anys a Tàrrega

L’acusat l’espentejava, li estirava els cabells i va arribar a trencar-li el nas d’un cop de puny || L’amenaçava de cremar-la en un forn de pa i enterrar-la al jardí

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a dos anys de presó per agredir i humiliar la seua parella durant anys a Tàrrega. Una pena que es veu rebaixada a l’admetre el tribunal l’atenuant de dilacions indegudes, ja que la primera denúncia es va interposar el 2014 i no es van jutjar els fets fins a quatre anys després. L’Audiència confirma d’aquesta forma la condemna imposada en primera instància pel Jutjat Penal 3 al rebutjar el recurs presentat pel maltractador, la defensa del qual demanava l’absolució al sol·licitar que s’apliquessin els atenuants d’alteració psicològica, embriaguesa, confessió i reparació del dany. Tanmateix, el tribunal no ha admès cap d’aquests supòsits i confirma que la víctima va patir durant aproximadament set anys “una situació de constant humiliació i menyspreu” amb diversos actes de violència psífica i física “comeses de forma reiterada” consistents a clavar-li bufetades, cops de puny i puntades de peu als turmells, estirar-li els cabells i espentejar-la, arribant en una ocasió a fissurar-li el nas d’un cop de puny. A més, el condemnat insultava i amenaçava la seua parella dient-li que “si li passava alguna cosa l’enterraria al jardí i la cremaria al forn de pa” que tenia i així “ningú no la trobaria”. Per por, la víctima assegurava que les seues lesions eren per caigudes quan acudia al CAP de Tàrrega, encara que durant el judici va assenyalar que eren pels maltractaments a què la sotmetia la seua parella.

A més, el tribunal ha tingut en compte una conversa gravada entre l’acusat i l’actual parella de la víctima en la qual el primer admetia que la maltractava i que ho feia “perquè així ella s’enamorava més d’ell”. Així mateix, l’informe de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima conclou que l’acusat tenia una “posició dominant sobre la dona”, que adoptava un rol subordinat i va perdre la possibilitat de decidir sobre la seua vida. La víctima pateix estrès posttraumàtic arran dels maltractaments.

Ponent acumula més de 900 denúncies per violència masclista

Els Mossos d’Esquadra han registrat més de 800 denúncies a les comarques de Ponent per violència masclista entre els mesos de gener i octubre d’aquest any. Segons les dades de la policia autonòmica, en aquest període han comptabilitzat un total de 772 denúncies per violència en l’àmbit de la parella a les regions de Ponent i del Pirineu. Així mateix, han efectuat 227 detencions i han atès un total de 760 víctimes. A aquestes actuacions cal sumar 149 denúncies més de dones que han patit violència en l’àmbit de la llar en mans d’algun familiar. Fins al mes d’octubre, els Mossos han detingut 39 persones per violència familiar a les comarques lleidatanes, cinc de les quals menors d’edat, i han atès 179 víctimes. L’any passat, els Mossos d’Esquadra van conèixer més de mil casos.

tracking