SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Ferit un caçador en un barranc a l'Alt Urgell

Va patir una caiguda i va ser evacuat a l’hospital de la Seu || Rescaten un escalador precipitat des de cinc metres a Collegats

Actuació ahir de rescat d’un escalador al Baix Pallars.

Actuació ahir de rescat d’un escalador al Baix Pallars.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un caçador de 61 anys va resultar ahir ferit després de precipitar-se per un barranc a Asnurri, al terme municipal de les Valls de Valira, a l’Alt Urgell. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís cap a les onze del matí després que un grup de caçadors alertés que un d’ells havia patit una caiguda al barranc de Ginsola. Fins a la zona es va traslladar un equip dels GRAE amb l’helicòpter i el SEM va evacuar el ferit, veí d’Andorra, a l’hospital de la Seu d’Urgell. El caçador presentava diverses ferides, amb possibles fractures a braç i cama, a més d’una ferida oberta al cap. Al migdia, els Bombers van fer un altre rescat de muntanya després que un escalador de 22 anys es precipités des de cinc metres a la zona de Roques de Collegats, al municipi del Baix Pallars, al Sobirà. Els equips de rescat van immobilitzar l’escalador parcialment i van fer un gruatge per sortir de la zona, a la paret del Pessó, on es trobava. Un helicòpter del SEM va evacuar el ferit a l’hospital de Tremp i el seu estat era lleu.

En aquesta mateixa zona es va produir un altre accident de muntanya el 21 d’octubre passat, quan una jove andorrana va resultar ferida de gravetat al caure de 20 metres mentre feia escalada. En l’evacuació va participar un helicòpter dels Bombers d’Andorra, ja que el rescat va ser molt complex i es va allargar fins a la nit i disposen de l’equipament per a vol nocturn.

Els Bombers efectuen més d’una actuació al dia a les comarques de Ponent fins al setembre

A les comarques de Ponent, els serveis d’auxili en muntanya han tornat a augmentar en els primers nou mesos d’aquest any i ja suposen de mitjana més d’una actuació al dia. Concretament, els Bombers de la Generalitat van dur a terme 274 rescats a la província fins al mes de setembre, un disset per cent més que en el mateix període de l’any passat. D’altra banda, per tipus de rescats, gairebé set de cada deu van ser per persones accidentades o extraviades en zones de muntanya mentre que 77 serveis més van ser per excursionistes perduts i uns 13 més en rius, barrancs o llacs. També s’han rescatat 21 boletaires que s’havien perdut.

tracking