SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Coll de Nargó destina 100.000 € a millorar el punt d'abocament local

Per evitar el mal ús i mala imatge de la planta de transferència

Els rebutjos que s’acumulen en el punt d’abocament local de Coll de Nargó.

Els rebutjos que s’acumulen en el punt d’abocament local de Coll de Nargó.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Coll de Nargó invertirà prop de 100.000 euros a reformar el punt de transferència de residus existent i convertir-lo en un petit abocador en el qual els veïns puguin dipositar aquells objectes i rebutjos que haurien de portar fins a les instal·lacions de l’abocador per als pobles del sud de l’Alt Urgell habilitat als afores d’Organyà. La instal·lació està situada al costat del parc de bombers i, segons el consistori, es troba en un “estat massa precari, la qual cosa afavoreix que els veïns no en facin un bon ús”.

L’ajuntament licitarà les obres durant les pròximes setmanes, que compten amb ajuts de la Diputació. El principal objectiu és el d’“incrementar els nivells de reciclatge” del municipi, segons va afirmar l’alcalde, Martí Riera. Entre les mesures del pla municipal destaquen la instal·lació de dotze nous contenidors per a plàstic i envasos, cartró i vidre repartits pels carrers. Riera considera que “el model anterior no fomentava el reciclatge” tenint en compte que el nivell d’envelliment de la població de Coll de Nargó “és bastant elevat” i que els contenidors estaven concentrats únicament a les dos entrades d’aquest municipi.

El consistori ha actualitzat també el padró d’escombraries, “perquè els veïns paguin a raó del que realment reciclen” i ha programat jornades formatives per ajudar la Mancomunitat Intermunicipal per la Gestió dels Residus de l’Alt Urgell Meridional “a ser més efectiva”, va remarcar.

tracking