SEGRE

ESQUÍ CAMPANYA

Baqueira destina 7,5 milions d'euros al nou teleesquí i a renovar canons de neu

L’estació preveu obrir l’1 de desembre i oferirà 165 quilòmetres esquiables

Imatge d’Ubeira (segon per la dreta) a la presentació de la temporada ahir a Lleida.

Imatge d’Ubeira (segon per la dreta) a la presentació de la temporada ahir a Lleida.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Baqueira-Beret ha invertit aquest any 7,5 milions en diverses millores per a la nova temporada d’esquí. La major part s’ha destinat a la construcció del teleesquí de Baciver, amb què l’estació guanya cent metres de cota i arriba fins als 2.600. El director comercial, Xavier Ubeira, va explicar que també s’han renovat els canons de neu per millorar l’eficiència energètica i la innivació del domini, que oferirà aquesta temporada 165 quilòmetres esquiables (160 de pistes abalisades i cinc d’itineraris fora de pistes). Baqueira inaugurarà la temporada de neu el pròxim dia 1 de desembre i ara estudia si avança l’obertura de les instal·lacions.

En aquest sentit, Ubeira va assenyalar que “ja tenim una mica de neu a les cotes altes, encara que els gruixos són menors a les parts baixes de l’estació”. A més, aquest any també s’han portat a terme obres a l’hotel Montarto, on han renovat la cafeteria i han ampliat les habitacions “perquè siguin més còmodes”.

En relació amb l’expansió de Baqueira-Beret a la zona de la Peülla (Sobirà), el director comercial de l’estació va apuntar que ja compten amb els permisos per al telecadira i el mes de gener el consell d’administració decidirà les inversions que es duran a terme durant l’any que ve. Serà llavors quan previsiblement es ratificarà l’inici de les obres en aquesta zona “si es compta amb tots els permisos necessaris”.

D’altra banda, l’estació preveu incrementar a 52 euros el preu del forfait de dia d’adult, que l’any passat va pujar a 51,5 euros.

Les nevades tornen al Pirineu i deixen fins a 37 centímetres Les nevades van tornar ahir a la nit al Pirineu i van deixar més de trenta centímetres de neu nova, segons les dades del Meteocat. En aquest sentit, al Lac Redon (Aran), entre dilluns i ahir es van registrar 37 centímetres de neu, a Boí i a Espot van ser 34 i a la Bonaigua se’n van acumular disset més. Aquests gruixos fan que les estacions d’esquí alpí de les comarques de Lleida treballin a preu fet per trepitjar la neu i fer una bona base per poder afrontar la temporada d’esquí en les millors condicions possibles (vegeu SEGRE d’ahir). No obstant, de moment totes continuen mantenint les dates d’obertura entre finals del mes de novembre i principis del desembre, encara que algunes estan estudiant avançar l’obertura de les instal·lacions si es manté la intensitat de les nevades com les que hi ha hagut les últimes setmanes.

tracking