SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Busquen casa per a més de 30 tècnics en explosius del túnel de Tres Ponts

Organyà no té pisos de lloguer, per la qual cosa els traslladen a localitats pròximes || Arribaran a mitjans de novembre i estaran nou mesos treballant a les obres

Els operaris treballaven ahir a la boca sud del túnel de Tres Ponts.

Els operaris treballaven ahir a la boca sud del túnel de Tres Ponts.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La població d’Organyà, amb a penes vuit-cents habitants, no disposa de prou allotjaments per acollir un nou grup de tècnics en explosius que treballaran en la perforació del túnel de Tres Ponts, a la C-14. L’ajuntament busca pisos buits per donar cabuda a més d’una trentena de treballadors que arribaran a mitjans d’aquest mes, segons fonts municipals. Es tracta del personal encarregat de portar a terme les voladures per excavar la galeria, estaran repartits en tres torns i perforaran dia i nit, van ressenyar.

Les mateixes fonts van assenyalar que els habitatges per llogar al municipi “són pràcticament inexistents” i “els pocs que hi havia ja estan ocupats pels més de vint operaris que treballen des de l’inici” de les obres de reforma integral de la carretera entre Organyà i Montant de Tost, contractats per l’UTE Acciona i Copcisa. Els responsables de l’obra busquen allotjament en altres localitats properes i també un local per a les oficines per un “període mínim de nou mesos”, que és el temps que es preveu que durin les actuacions per excavar els 1,3 quilòmetres que tindrà la galeria. De fet, les tasques de perforació amb l’ajuda d’explosius haurien d’haver començat el mes d’octubre passat, tal com va anunciar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín.

S’ha de recordar que els tècnics de les obres del túnel van sol·licitar l’estiu passat iniciar les voladures abans del que estava previst per la “duresa extrema” de la roca.

D’altra banda, fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat van indicar aquesta setmana que esperen la concessió d’“un permís” de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per poder efectuar l’abocament de les aigües residuals de les tasques de la perforació al riu Segre, encara que aquest retard en els permisos “no hauria d’afectar el calendari previst” que estipula que la perforació estarà acabada la pròxima primavera. En aquest sentit, van explicar que el temps perdut “es podrà recuperar en la fase de les obres de perforació” perquè la intervenció pugui ajustar-se als terminis fixats.

tracking