SEGRE

MUNICIPIS RECONEIXEMENTS

Els Vestits de Paper es converteixen en un rècord mundial Guinness

A l’exposar més de cinc-cents dissenys al teatre de L’Amistat els dies 6 i 7 d’octubre

L’exposició va omplir el teatre de vestits de paper.

L’exposició va omplir el teatre de vestits de paper.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa ja és una ciutat de rècord. La capital del Pla d’Urgell ha aconseguit formar part del Guinness World Records després de mostrar l’exhibició de vestits de paper més gran. Així ho ha validat l’organisme internacional que ha reconegut la fita d’omplir el Teatre de L’Amistat durant els dies 6 i 7 d’octubre amb cinc-cents vestits de paper, 338 de mesura natural i 162 per a nines Barbie.

Més d’un centenar de dissenyadors i dissenyadores de tot l’Estat espanyol que han participat al llarg dels cinquanta-cinc anys del Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa van estar representats amb un o més vestits en aquesta exhibició, que va reunir peces que van des de l’any 1991 fins al 2017. La supervisió del projecte va anar a càrrec de la periodista Carme Polo.

La mostra, que s’emmarcava dins de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, incloïa també el centenar de vestits que formen l’exposició permanent que es pot veure habitualment al museu, que es va completar amb un itinerari senyalitzat, l’exposició que ocupava el vestíbul, la platea, les llotges i l’escenari del teatre.

El certamen celebrarà dissabte 15 de desembre la 55 edició que presenta novetats com el premi Emergente’s, que té com a objectiu reconèixer la participació de joves talents en aquest certamen. Es tracta d’un primer premi dotat amb sis-cents euros per al disseny més original i innovador elaborat per participants menors de trenta anys, que tindrà també un segon premi amb material de papereria divers, gentilesa de l’empresa Oficentre. Aquests nous premis s’afegeixen als 13.000 euros en metàl·lic que s’atorguen als tres primers premis de cada categoria del concurs: Moda Actual, Fantasia i Època.

tracking