SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Queixes i malestar a Almenar al no ampliar l'escola per a dos aules més

Les va prometre el conseller, però construir-les suposaria retards i un sobrecost

El conseller d’Ensenyament a la inauguració de les obres de l’escola el mes d’octubre passat.

El conseller d’Ensenyament a la inauguració de les obres de l’escola el mes d’octubre passat.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi de criteri per construir dos aules més a la nova escola d’Almenar, ara en construcció, ha provocat indignació i protestes entre veïns, professors i pares. Al principi, Ensenyament es va comprometre a habilitar-les com un annex al centre, mentre que ara es redefinirà l’espai que hi ha amb envans movibles i parets corredisses per readaptar-lo a futures necessitats. La conselleria va assegurar ahir que mitjançant aquest sistema s’aconseguirà comptar amb aquestes dos aules promeses, tot i que aquesta solució no sembla satisfer ningú. “Ens sentim enganyats i molestos ja que això no és el que se’ns va prometre i no serà una solució” van indicar responsables de l’Ampa.

El mateix conseller, Josep Bargalló, va anunciar aquestes dos noves aules el mes passat en l’acte d’inauguració de les obres (vegeu SEGRE del 20 d’octubre). Tanmateix, incrementar la superfície de l’edifici en execució comportaria modificar el projecte i edificar les aules en una zona afectada per aigües subterrànies, la qual cosa comportaria un nou pivotatge per consolidar fonaments. Comportaria parar les obres entre sis mesos i un any i un sobrecost de fins a 230.000 euros, va explicar l’alcaldessa, Teresa Malla (ERC), decebuda. Aquesta possibilitat es va plantejar en una reunió celebrada aquest dimecres a la nit a la qual van assistir tota la corporació municipal, els membres de l’Ampa i directius del col·legi i es va descartar ja que Almenar espera que el nou centre sigui una realitat des de l’any 2004. Malla va indicar que l’opció que planteja la Generalitat costarà uns 15.000 euros més i permetrà que el col·legi estigui acabat per al curs 2019-2020, segons les previsions.

Temor que el col·legi es quedi petit tot just obrir el 2019 Moltes famílies ja van expressar aquest estiu el seu temor a què l’escola es quedés petita tot just obrir-la i per això l’ajuntament i el centre van demanar dos aules més d’Infantil perquè es passés de les 4 previstes a 6, a la qual cosa Ensenyament va accedir. Segons l’AMPA, amb els nens que hi ha en l’actualitat en el col·legi, més de 300, ja seria precís habilitar dos aules més d’Infantil. El nou centre tindrà 14 aules de Primària que ja són suficients i a les quals caldrà recórrer per redefinir espais.

tracking