SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Tallades les vies d'Olius, Maldà i Rocallaura al desprendre's roques

Les obres per reobrir la carretera de Port del Comte començaran per fi aquest dimarts || La inversió en l’accés a les pistes del Solsonès ascendeix a 180.000 euros

Les roques que van tallar el pas a l’LV-2014 entre Maldà i l’Espluga Calba.

Les roques que van tallar el pas a l’LV-2014 entre Maldà i l’Espluga Calba.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Olius, Maldà i Rocallaura van viure ahir una nova jornada de despreniments, i per la seua banda les obres a la carretera de Port del Comte començaran dimarts i la previsió és que la via pugui reobrir pel pont de la Puríssima perquè no afecti la temporada d’esquí. A Rocallaura, l’allau de roques es va registrar a primera hora del matí a l’LP-2335 i fins al migdia els operaris van treballar per retirar les roques. Així mateix, la carretera LV-2014 va estar tallada diverses hores per la presència de roques a la calçada, encara que la Diputació (titular de la via) va assegurar que preveien que el trànsit quedés restablert durant la nit d’ahir. No obstant, el succés més important va ser el d’Olius, a la C-26 entre Solsona i Berga. Una roca de grans dimensions va caure sobre la via i va obligar a donar pas alternatiu. Malgrat que la via concentra un alt volum de trànsit, no es van haver de lamentar danys personals.

Així mateix el pressupost de les obres per reobrir l’accés a Port del Comte (que fa més de tres setmanes que està tancat per una gran allau) s’ha doblat i és d’uns 180.000 euros, perquè s’haurà d’actuar en una superfície de 2.000 metres quadrats de pendent. La major part de la inversió l’assumiran Diputació i Generalitat. Així mateix, l’ajuntament de Guixers (per on també transcorre la carretera) reclama que el Govern o la Diputació es facin càrrec d’aquesta infraestructura i de les inversions per garantir la seguretat en cas que es produeixin nous despreniments.

Les roques que van tallar el pas a l’LV-2014 entre Maldà i l’Espluga Calba.

Les roques que van tallar el pas a l’LV-2014 entre Maldà i l’Espluga Calba.ITMAR FABREGAT

tracking