SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

El jutge ordena reconstruir la mort del nen que es va ofegar a les Borges

Investiguen dos monitors que hi havia a la piscina, un d’ells menor, per un delicte d’homicidi imprudent || De set anys, participava en un curs de natació

Dos agents dels Mossos custodien l’entrada a la piscina de l’entitat esportiva el dia del succés.

Dos agents dels Mossos custodien l’entrada a la piscina de l’entitat esportiva el dia del succés.AJUNTAMENT DE LES BORGES BLANQUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida ha ordenat la reconstrucció de l’ofegament d’un nen de set anys, Àlex Sans Català, veí dels Omellons, que va morir el passat 16 d’agost a la piscina del Club Tennis Borges durant un curset de natació.

Aquest jutjat investiga per un delicte d’homicidi imprudent la monitora encarregada de l’activitat. L’altre monitor, al no tenir encara divuit anys, és investigat pel jutjat de Menors. La reconstrucció tindrà lloc a mitjans de novembre a les instal·lacions esportives i el jutge ha ordenat que hi participin totes aquelles persones que hi van tenir algun tipus d’intervenció. Es tracta d’una diligència judicial molt poc habitual en aquest tipus de casos i acostuma a ordenar-se quan es tracta d’un crim.

Aquesta diligència judicial és molt poc habitual en aquest tipus de casos i sol tenir lloc en crims

Els dos investigats van ser denunciats per un delicte d’homicidi imprudent per omissió després de prendre’ls declaració. Els dos monitors treballaven per a l’empresa Associació Esportiva Esport Actiu, que gestionava el casal esportiu en el qual participaven deu nens. El lletrat de l’empresa, Enric Rubio, va afirmar que “el que va succeir va ser una desgràcia i ningú desitjava que passés”. També va insistir que Esport Actiu té tots els permisos en regla, fa anys que organitza cursos i fins ara no havia tingut cap tipus d’incident.

Els serveis mèdics van rebre a les 12.45 hores del dia 16 d’agost l’avís de l’emergència. Fins al lloc dels fets es van desplaçar tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques, personal mèdic del centre d’atenció primària de les Borges Blanques.

Els sanitaris van estar una hora i mitja intentant reanimar el nen, segons l’ajuntament de les Borges, que va decretar dos dies de dol. Aquest succés va provocar una enorme commoció als Omellons, d’on era veí, i a Arbeca, on anava a l’escola i localitat d’origen del pare.

tracking