SEGRE

LABORAL XIFRES

Lleida lidera la temporalitat en la contractació enguany

Gairebé el 90% dels nous llocs de treball són de durada determinada || Els sous acordats per conveni avancen un 1,68%

Els sindicats van exigir ocupació de qualitat el passat 1 de Maig.

Els sindicats van exigir ocupació de qualitat el passat 1 de Maig.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de contractes firmats a Lleida entre el gener i l’octubre d’aquest any va ser de 161.538, davant dels 164.528 del mateix període del 2017. D’aquesta manera, les contractacions han baixat un 1,82% en un any, cosa que converteix les comarques de Ponent en l’única demarcació catalana en què cauen en comparació amb els deu primers mesos de l’any passat. Aquesta dada negativa està en la línia de les xifres de l’atur publicades aquesta setmana, i que van confirmar que Lleida encadena ja sis mesos d’increments interanuals de la desocupació. En aquest sentit, el secretari general de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, ja va advertir que la conselleria ha d’analitzar el perquè d’aquesta tendència negativa.

Igualment, Lleida és la província catalana en la qual hi ha més taxa de temporalitat en els nous contractes. Així, es van firmar fins al 30 d’octubre un total de 144.888 contractes temporals, la qual cosa implica el 89,69% del total. La resta, 16.650, van ser indefinits, el 10,31%. Concretament, el mes passat es van firmar 12.906 temporals a les comarques lleidatanes, davant els 1.965 fixos. Entre els de durada determinada, els contractes més comuns van ser els eventuals per les circumstàncies de la producció, 5.801, i els d’obra i servei, 5.774.

El nombre de contractes firmats a Lleida va ser de 161.538, fins a l’octubre, un 1,82% menys que el 2017

Lleida té la particularitat de presentar una elevada temporalitat a causa, entre altres raons, de la contractació de temporers per a la campanya de la fruita. No obstant, a les províncies costaneres, en les quals la temporalitat també és significativa al sector de la restauració i l’hostaleria, la taxa va ser una mica més moderada, en què la mitjana de Catalunya va quedar en el 86%.

En un altre ordre de coses, fins al 30 d’octubre es van registrar un total de tretze convenis col·lectius a Lleida. Aquests acords afecten un total de 7.287 empreses i 45.018 treballadors. Així mateix, la variació recollida als salaris pactats per conveni a les comarques lleidatanes va ser de l’1,68%, mentre que les hores de treball acordades van ascendir a 1.765,90 a l’any.

tracking