SEGRE

ECONOMIA IMPOSTOS

Bellpuig redueix un 20 per cent l'IBI rústic per compensar la 'cadastrada'

El carrer Isabel Casanovas de Bellpuig.

El carrer Isabel Casanovas de Bellpuig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’últim ple que es va celebrar a l’ajuntament de Bellpuig va aprovar reduir un 20 per cent l’impost sobre béns immobles (IBI) rústic per a l’exercici del 2019 amb l’objectiu de pal·liar la pujada de valors després de l’última regularització o cadastrada. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va destacar que “es tracta d’una mesura compensatòria amb què el consistori deixarà d’ingressar uns 35.000 euros, però ajudarà els propietaris de finques rústiques i granges”. Amb la reforma, el consistori havia d’ingressar uns 60.000 euros, que es quedaran en 25.000.

Pel que fa a la resta de taxes, la majoria es congelaran, a excepció de la quota de les piscines municipals i el preu de l’alberg, que pujaran un 2 per cent, tenint en compte que feia dos exercicis que estaven congelades.

En un altre ordre de coses, la biblioteca municipal Isidor Cònsul ha instal·lat una bústia de retorn de documents per oferir més facilitats als usuaris, que poden utilitzar-la cada dia i a qualsevol hora, sense tenir en compte si l’equipament cultural està tancat o obert. Des de la biblioteca, tanmateix, adverteixen que en casos que puguin produir-se danys en els materials, la bústia estarà fora de servei, com pot ser la revetlla de Sant Joan, en la qual alguns tiren petards dins de les bústies, o en episodis d’intenses pluges, per evitar que aquests es mullin. La biblioteca de Bellpuig també s’ha adherit recentment a l’entitat Amics de la Popa per facilitar la lactància.

tracking