SEGRE

ENERGIA LLUM

Castellserà renova el 30 per cent dels antics fanals per estalviar

La factura de la llum es redueix en 3.000 euros anuals

Aquesta setmana canviaran els fanals del carrer de Linyola.

Aquesta setmana canviaran els fanals del carrer de Linyola.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castellserà ha renovat un centenar de fanals durant els últims anys per lluminàries amb tecnologia led, xifra que suposa un 30 per cent del total i amb el qual el consistori ha aconseguit estalviar uns 3.000 euros anuals a la factura de la llum, passant d’una potència instal·lada de 14.300 a 5.470 watts, per tant, un estalvi en energia d’un 60%.

L’última actuació començarà aquesta setmana i consistirà a canviar quinze fanals de vapor de sodi d’alta pressió per lluminàries led del carrer de Linyola. Per portar-la a terme, el consistori compta amb un pressupost de 5.000 euros, de fons propis. L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar que aquests nous fanals tindran un consum més reduït, fet que “suposarà un estalvi d’uns sis-cents euros anuals”.

Pujol va destacar que l’ajuntament té un projecte redactat que ascendeix fins a uns 40.000 euros amb què podrien arribar a renovar tots els antics fanals que queden al municipi, tot i que va lamentar que “hi ha pocs ajuts per a aquest tipus d’actuacions per a ajuntaments petits”.

tracking