SEGRE

SALUT QUEIXES

Critiquen la llista d'espera per al metge de capçalera a Tàrrega

Per absència justificada de professionals

Imatge d’arxiu del CAP de Tàrrega.

Imatge d’arxiu del CAP de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos usuaris del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tàrrega van criticar ahir que per visitar-se amb el metge de capçalera els donen cita a un mes vista, si bé la majoria dels consultats per SEGRE obtenen la visita en un termini màxim de tres setmanes.

Des de la conselleria de Salut van atribuir aquesta problemàtica en la llista d’espera al·legant que “durant el mes de novembre absències justificades de diferents professionals han provocat que es demori la cita”, per bé que van recordar que “els usuaris tenen la possibilitat d’accedir al seu professional d’infermeria en un màxim d’entre 24 i 48 hores podent donar resposta així a totes les situacions que puguin sorgir per part d’aquests o de la resta de professionals del centre”.

Salut assegura que en cas d’urgència està totalment garantida l’assistència als usuaris

A més, fonts de Salut van apuntar que, “com és habitual, en cas urgent està totalment garantida la cobertura de qualsevol demanda o petició espontània que pugui sorgir per part dels usuaris i usuàries de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Tàrrega”.

Val a recordar que les llistes d’espera d’un mes són habituals durant els mesos d’estiu a Lleida ciutat per les vacances del personal sanitari i la reducció horària (tanquen a les cinc de la tarda en lloc de les vuit). Així mateix, al CAP de Sort han passat aquest any més de dos mesos amb la meitat del personal que té assignat (dos metges al matí i uns altres dos a la tarda). En aquest cas es deu a la falta de facultatius disposats a cobrir temporalment els que estiguin de vacances o de baixa per malaltia.

D’altra banda, la Generalitat està treballant en un pla per mirar d’evitar la marxa de professionals de les comarques de muntanya.

tracking