SEGRE

ESNOTICIA

Marlen Minguell, mà dreta, però també al marge i d'esquena a Reñé

Informes policials apunten gestions de Minguell per beneficiar els seus familiars

Marlen Minguell –esquerra–, quan arribava el 2 d’octubre passat a la Diputació amb agents de la policia.

Marlen Minguell –esquerra–, quan arribava el 2 d’octubre passat a la Diputació amb agents de la policia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Marlen Minguell, cap d’Organització de la Diputació, apareix en informes dels Mossos com la persona que presumptament acompanya o substitueix Reñé en activitats il·legals que atribueixen tant a ella com a l’expresident. Així, es refereixen de forma indiferent a “Reñé i/o Marlen” com a suposats receptors de comissions il·legals, i també els situen en presumptes reunions amb empreses de Lleida per “repartir” les obres de l’ens provincial. El pilar fonamental d’aquesta tesi és la declaració d’un dels querellants, Miquel Gruas Bardina, antic directiu de MiJ Gruas.

Gruas Bardina és l’únic que esmenta de forma expressa presumptes lliuraments de sobres amb diners a Minguell “perquè els fes arribar” a Reñé. Va calcular aquests suposats pagaments en uns 10.000 euros al mes en concepte de comissió del 8% per la concessió de les depuradores del Pla durant 15 anys. Va apuntar entregues cada dos mesos i va afirmar que ell mateix en va fer algunes a Minguell, encara que va dir que en aquell moment creia que els sobres contenien “documentació”. Va adduir que el seu oncle, Josep Maria Gruas Estadella, li va parlar a posteriori de pagaments i reunions per concertar obres.

Tanmateix, la investigació revela que la número dos de Reñé podia obrar en ocasions al marge de l’expresident, i fins i tot a la seua esquena. També reflecteix tensions entre tots dos. Minguell es refereix a ell en termes despectius en una conversa telefònica amb una neboda. Aquesta conversa intervinguda s’emmarcava en gestions de Minguell perquè un projecte de la seua neboda, valorat en 5 milions, es beneficiés d’ajuts europeus. Va recórrer per intercedir davant de Reñé a l’exdiputat de CiU Francesc Xavier Ballabriga, que treballava en la redacció de propostes (segons els Mossos, fins i tot abans que adjudiqués el concurs per fer-ho). “Si l’hi ven a Ballabriga sí, si ho faig jo, la família malament”, va explicar a la seua familiar en una trucada. “Sé quins camins fer per fer que caigui de quatre potes”, va afegir. Posteriorment acudiria en secret al llavors conseller Jordi Baiget al no rebre suport de Reñé. Un altre desacord va surar quan Reñé va rebutjar contractar l’esposa d’Alexis Guallar, director de Recursos Humans de la Diputació, segons el sumari. Per aconseguir-ho, Minguell hauria parlat amb una suposada bruixa. En una altra punxada, hauria suggerit ocupar-la a l’IRB, on “el Joan no la veurà en la vida”. També va intercedir perquè una hípica que demanava ajuts a la Diputació contractés el seu marit. Informes policials es refereixen a aquest com un “aconseguidor”, segons escoltes telefòniques.

tracking