SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

L'apunyalada a Alfarràs “també hauria mort sense assistència”

Els forenses declaren que ella i el seu pare, assassinat, presentaven 71 ganivetades || Dos testimonis van veure sortir Josep Sopena del portal amb sang a les mans

Vista de l’acusat en el primer dia del judici que se celebra a l’Audiència de Lleida.

Vista de l’acusat en el primer dia del judici que se celebra a l’Audiència de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 71 punyalades repartides per tot el cos. Aquestes van ser les lesions que presentaven Aquilino Rubio i la seua filla Elena després de ser apunyalats al seu pis d’Alfarràs. Dos pèrits forenses van declarar ahir en el judici a l’Audiència de Lleida contra Josep Sopena que l’home tenia 48 ferides incisives i va intentar defensar-se. Segons el relat de l’autòpsia, la víctima presentava, a més, diverses contusions i després de ser atacada va caminar trepitjant la sang fins a caure desplomada a terra, moment en què va continuar sent apunyalada per l’esquena. De totes les ganivetades, almenys cinc van ser penetrants i una va perforar un dels pulmons de la víctima. “Tenint en compte que totes les punyalades les va rebre en vida, és evident que l’agonia va existir”, va assenyalar una de les forenses.

Sobre les ferides que presentava Elena Rubio, representada per l’advocat Xavier Prats, les pèrits van manifestar que té 24 cicatrius i que les seqüeles que arrossega són un gran perjudici estètic i un trastorn d’estrès posttraumàtic. La jove també presentava ferides de defensa i punyalades de consideració a l’esquena, amb un pulmó perforat. “Ella va poder demanar ajuda i els sanitaris van arribar a temps. Sense assistència mèdica, també hauria mort”, van afirmar. A la sessió d’ahir, els membres del jurat popular també van poder escoltar els testimonis de les persones que van trucar al 112 després dels fets. Una de les testimonis va assenyalar que era al sofà quan va sentir crits d’auxili. “Vaig sortir a mirar i, al balcó de davant del meu, vaig veure una noia totalment ensangonada i demanant ajuda. Vam parlar amb ella fins que es va desplomar a terra”, va dir. Aquesta testimoni, igual que la seua parella, va afirmar que va veure sortir l’acusat, defensat per Carles López, del portal de l’habitatge de les víctimes i que portava les “mans ensangonades i una ampolla de cervesa”. També va declarar el nòvio de la dona atacada, que va negar que el pare d’aquesta, amb qui vivien, trafiqués amb drogues, així com el pare de l’acusat. Aquest va assenyalar que el seu fill, després dels fets, va arribar normal a casa i que, després de canviar-se de roba, es va asseure amb ell al sofà. “No vam saber res fins que van venir els Mossos per endur-se’l”, va dir.

tracking