SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Les Garrigues preveu implantar el porta a porta als pobles petits

El consell comarcal i l’empresa Jaume Oró ja estudien com posar en marxa aquest sistema || Per ara la recollida és per illes de contenidors però es remodelaria

Les obres d’ampliació de l’abocador de les Borges que van començar a finals d’estiu.

Les obres d’ampliació de l’abocador de les Borges que van començar a finals d’estiu.C.C.GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de les Garrigues i l’empresa Jaume Oró, concessionària de la recollida d’escombraries, estudien implantar el sistema porta a porta als petits municipis de la comarca. Segons el president de l’organisme, Antoni Villas, ja hi ha alguns interessats però s’han de deixar clars els barems econòmics. Va remarcar que el consell va firmar amb aquesta empresa un contracte per fer la recollida mitjançant illes per 12 anys i 800.000 euros anuals i en fa quatre que vigeix. Adaptar-lo a noves metodologies és el que s’analitza ara, va puntualitzar. L’objectiu és implantar-lo per fases, primer en pobles petits i gradualment als més grans per no causar dèficits pressupostaris i afectaria el rebuig no reciclable i l’orgànic, en una primera fase, per passar a paper, cartró, vidre i envasos posteriorment.

D’altra banda, el consell mantindrà el preu de la taxa de recollida i compensarà l’augment que suposa el cobrament del cànon que es paga a l’Agència de Residus de Catalunya pels residus que van a l’abocador i que passarà de 35,5 euros per tona a 41,3. Villas va indicar que aquesta mesura s’ha pogut materialitzar gràcies a l’augment en la recollida selectiva, que ha passat d’un 26% el 2017 a més del 30% fins al setembre d’aquest any. A més, s’han revisat les valoracions de la recollida selectiva que s’envien a la Generalitat i s’ha detectat que no s’afegien les dades de recollida de runa a domicili, la qual cosa augmentarà els indexs de recollida selectiva quan s’actualitzin.

Les obres d’ampliació de l’abocador, al 20% d’execució El consell de les Garrigues va iniciar al setembre les obres d’ampliació de l’abocador de les Borges, que tindran una durada de 5 mesos i que ja es troben al 20 per cent de l’execució. La intervenció va començar amb la construcció d’una nova bassa de lixiviats i, una vegada llesta, es procedirà a executar el nou vas per a la deposició d’escombraries, annex a l’actual. Això redundarà en el fet que les Garrigues deixi de ser de les últimes en el rànquing de comarques que millor reciclen i podria passar a estar a la meitat de la taula que conformen les 42 comarques de Catalunya. També s’espera arribar al 40 per cent de recollida selectiva l’any 2020 amb una conscienciació més gran i més implicació dels municipis.

tracking