SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Cervera recupera els safarejos de Sant Francesc

Declarats Bé Cultural Local, s’incorporaran al teixit urbà

Imatge dels antics safarejos de Sant Francesc.

Imatge dels antics safarejos de Sant Francesc.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera exposa fins al 12 de desembre el projecte de rehabilitació dels antics safarejos de Sant Francesc que vol recuperar.

Segons l’alcalde, Ramon Royes, el projecte preveu posar de relleu aquest element del patrimoni que està declarat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per incorporar-lo al teixit urbà de la ciutat.

L’actuació suposarà una inversió de 23.486 euros per recuperar aquest espai, molt degradat

L’actuació suposarà una inversió de 23.486 euros, que es destinaran a recuperar aquest espai, en l’actualitat molt degradat.

Es construirà un mur de contenció frontal d’1,20 metres, es retiraran els pins que hi ha a l’entorn, es renovarà amb pedra el terra dels safarejos i també es condicionaran els murs i parets degradats pel pas del temps.

El lloc està documentat ja el 1416 quan es va encarregar a Pere Vall-llebrera, autor del campanar de Santa Maria, la construcció d’un abeurador per a animals al costat del convent de Sant Francesc a peu del camí ral entre Barcelona i Aragó. El 1723 ja està documentat com a safareig públic de la ciutat dins de la xarxa de proveïment d’aigua. Després de la Guerra Civil va quedar com un espai degradat i la dècada dels anys setanta van ser parcialment coberts de terra.

En l’actualitat, els safarejos estan en el punt de pas del Camí de Sant Jaume i comuniquen també el camí dels horts a peu del riu Ondara amb el barri de Sant Francesc a la part baixa de Cervera, fora de les muralles de la ciutat.

tracking