SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Veïns d'Alfarràs contraris al porta a porta deixaran les escombraries a l'ajuntament

El sistema s’estrena dilluns també a Almenar, que anuncia multes de fins a 300 euros a “incívics”

Imatge d’un dels espais que s’han habilitat a Almenar per dipositar els cubells de la brossa.

Imatge d’un dels espais que s’han habilitat a Almenar per dipositar els cubells de la brossa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de veïns d’Alfarràs pretén deixar les seues escombraries en bosses a la porta de l’ajuntament per protestar contra l’aplicació del sistema de recollida porta a porta, que arribarà a aquest municipi dilluns després que ja s’hagi implantat en unes altres divuit localitats del Segrià. És previst que avui tingui lloc una reunió per decidir com s’organitzen per tirar les escombraries davant del consistori o en algun altre espai visible de la població “perquè l’alcalde vegi que ens oposem al sistema”, ja que aquests veïns defensen que s’instal·lin les illes de contenidors.

L’alcalde, Kleber Esteve, va apuntar que ja s’ha repartit un 70% dels cubells de reciclatge. A més, Alguaire i Almenar també estrenaran el porta a porta dilluns i en aquesta última localitat l’ajuntament multarà els veïns que tirin les escombraries fora dels cubells o en una paperera.

L’alcaldessa, Teresa Malla, va apuntar que “primer informarem i després aplicarem sancions d’entre 100 i 300 euros contra l’incivisme”. Així mateix, han instal·lat espais perquè els que viuen en blocs de pisos puguin deixar els cubells sense problemes. L’alcaldessa va apuntar que per facilitar el treball a Sorigué i Nordvert, que s’encarrega del servei, la brigada municipal acompanyarà durant una setmana els operaris “perquè coneguin la població i sàpiguen per on poden passar amb el camió i per on no”, va assegurar Malla, perquè l’ajuntament vol assegurar-se que recullen tots els cubells. No obstant, els tres municipis esperen que amb el porta a porta augmentin els índexs de reciclatge.

El Segrià abonarà a FCC i Arnó els pagaments pendents, d’1,2 M€ FCC-Arnó ha xifrat en 1,2 milions d’euros les factures que el consell deu a l’UTE per la recollida d’escombraries en illes de contenidors durant els quatre últims mesos des de la seua entrada en funcionament al juliol. No obstant, fonts de FCC van indicar que tenen el compromís de l’organisme d’abonar aquests diners en els propers dies, mentre que ells han reforçat el servei als pobles que es van queixar pels contenidors desbordats.

tracking