SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Alpicat estrenarà en un mes tretze càmeres de seguretat

L’ajuntament inverteix 40.000 € a reforçar la vigilància || S’instal·laran d’aquí a unes setmanes en accessos i urbanitzacions

Imatge d’arxiu d’Alpicat.

Imatge d’arxiu d’Alpicat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les càmeres de seguretat d’Alpicat entraran en servei abans de finals d’any. L’ajuntament ja ha adjudicat la instal·lació d’aquests dispositius de videovigilància, que es col·locaran als accessos al municipi i a les urbanitzacions (la localitat compta amb 17 en total) per poder controlar el trànsit dels vehicles que entren i surten de la població i poder identificar els responsables dels delictes que puguin tenir lloc en aquesta localitat del Segrià. L’alcalde, Joan Gilart, va apuntar que preveuen invertir uns 40.000 € en aquesta actuació per reforçar la seguretat. En total SIEF-2 (l’empresa adjudicatària) instal·larà fins a 13 càmeres i el consistori preveu desplegar-les en una segona fase en edificis públics. Aquesta és una de les mesures que va plantejar l’ajuntament després que a començaments d’any es detectés un augment en el nombre d’entrades de lladres en domicilis particulars.

La normativa estableix que els enregistraments no es poden conservar durant un termini superior a un mes i que s’hi ha de restringir l’accés. En cas de càmeres municipals, com a Alpicat, aquestes només podrien ser visionades per la policia local o, en el seu defecte, els Mossos d’Esquadra.

En aquest sentit, aquests sistemes de seguretat han ajudat a reduir el nombre de furts que es registren a les tres primeres poblacions. El consistori de la Portella va ser pioner a la demarcació quan les va instal·lar el 2013 per combatre els robatoris agrícoles. Amb el mateix objectiu es van desplegar en camins rurals d’Alcarràs (que també va ser dels primers) i Menàrguens.

Així mateix, a Bovera els enregistraments dels dispositius instal·lats als accessos al municipi han permès identificar l’autor d’un robatori.

Cinc municipis de Lleida ja utilitzen aquests dispositius

Alcarràs, la Portella, Bovera, Menàrguens i Ivars de Noguera ja compten amb càmeres de videovigilància als seus carrers. A aquests se’ls haurà de sumar Alpicat, mentre que els ajuntaments, la Granadella, Tiurana i Soses tenen projectes per fer-ho.

tracking