SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

La Fiscalia manté la petició de 34 anys per a l'assassí d'Alfarràs

Vol que els compleixi en un psiquiàtric

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra Josep Sopena Guasch, el veí d’Alfarràs de 36 anys que el 19 de maig de l’any 2016 va matar un home de 56 i va ferir greument la filla d’aquest, de 35, va finalitzar ahir al migdia a l’Audiència de Lleida després de cinc sessions. Ara serà el torn del jurat popular, que deliberarà a partir de dilluns. En l’última sessió, les parts van presentar els seus informes.

La Fiscalia va mantenir que l’home, que acusa dels delictes d’assassinat i temptativa d’homicidi, no pot ser condemnat a una pena de presó perquè s’ha d’aplicar l’eximent completa d’anomalia psíquica per l’esquizofrènia paranoide que pateix. Tanmateix, demana que se li imposi una mesura de seguretat consistent en un internament psiquiàtric pel termini màxim de 34 anys.

La representant del Ministeri Públic va afirmar que Sopena “tenia intenció de matar”, recordant que les víctimes van rebre prop de 70 punyalades i que el mateix acusat va reconèixer que “els volia donar un escarment”.

Més contundent es va mostrar Xavier Prats, advocat de l’acusació particular, que demana que l’home sigui condemnat a 39 anys i 11 mesos de presó pels delictes d’assassinat i temptativa d’assassinat. “No se’l pot eximir de la seua responsabilitat penal, sabia el que feia i no va confessar la seua autoria fins i tot després de la detenció”, va dir Prats, que es va demanar per què Sopena no havia estat impossibilitat. La defensa, en canvi, demana l’absolució i un internament psiquiàtric màxim de 6 anys. El lletrat Carles López va mantenir que el seu representat “no tenia intenció de matar, ho demostra el fet que pensa que la víctima és viva”. Sopena, en l’últim torn, va tornar a dir paraules confuses i sense sentit.

Ahir es va acabar el judici contra Josep Sopena a l’Audiència.

Ahir es va acabar el judici contra Josep Sopena a l’Audiència.ÒSCAR MIRÓN

tracking