SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

Alcaldes del Montsec demanen unitat a Lleida i Osca per regular Mont-rebei

Regular un espai natural com l’entorn del congost de Mont-rebei és una tasca difícil tot i que necessària en aquesta zona per l’increment de visitants dels últims anys. Ara, els alcaldes del Montsec demanen aconseguir un ens gestor per regular millor l’espai, que per si sol suposa un gran revulsiu econòmic per als municipis.

En els últims anys, el nombre de turistes s’ha anat incrementat fins a superar els 200.000 el 2017.

En els últims anys, el nombre de turistes s’ha anat incrementat fins a superar els 200.000 el 2017.FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tancament de la passarel·la penjant sobre la Noguera Ribagorçana que uneix Catalunya i Aragó al congost de Mont-rebei des del 4 de novembre passat i els últims despreniments de roques en aquest espai natural que s’han produït des de l’estiu han fet ressuscitar la necessitat de regular i augmentar el grau de protecció d’aquest espai comú i garantir la seguretat dels turistes. Precisament, alcaldes del Montsec van assenyalar que s’ha d’implementar el conveni de col·laboració acordat l’any 2016 entre les dos comunitats, diputacions, ajuntaments i consells per tal d’establir una gestió integral d’aquest entorn i els usos dels camins públics.

Demanen unitat a les administracions catalanes i aragoneses per poder afrontar la regulació del congost, que aquest any i a falta de disposar de les dades definitives, l’han visitat 230.000 turistes. “Som conscients que jurídicament és complicat crear un ens que s’encarregui de la gestió, però és necessari avançar en aquest sentit perquè l’afluència massiva de turistes l’està fent insegur”, va assenyalar el president del Jussà, Constante Aranda. En la mateixa línia es va manifestar l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, que va assegurar que han de ser les administracions les que ajudin a mantenir i ordenar l’entorn i el flux de turistes.

La presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, va apuntar que com més “ordenat estigui millor”. La presidenta de la comarca de la Ribagorça aragonesa, Lourdes Pena, va assegurar que és primordial com a territori poder actuar, ja que el congost és un revulsiu molt important. Els presidents de les Diputacions de Lleida i Osca, Rosa Maria Perelló i Miquel Gracia, respectivament, van coincidir en la necessitat de regular l’entorn i buscar la millor solució per salvaguardar el congost.

Obres al pont penjant entre Àger i Viacamp La comarca de la Ribagorça aragonesa va tancar la passarel·la per als vianants com a mesura de prevenció, ja que el pont requereix una actuació de manteniment més exhaustiva. Lourdes Pena va assenyalar que s’han sol·licitat ja dos pressupostos i després s’haurà de redactar un projecte de reparació i treure’l a concurs. Així mateix, va assegurar que preveu reunir-se amb representants de diferents administracions per establir línies de col·laboració per finançar la reparació del pont i establir “normes” d’ús d’aquesta infraestructura.

tracking