SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Deu candidats litiguen per obrir la tercera farmàcia a Almacelles

Successió de recursos i contenciosos entre professionals per aconseguir l’autorització des de fa dos anys || La pugna arriba al Tribunal Superior de Justícia

El carrer Major d’Almacelles, on s’ubiquen les dos farmàcies que hi ha actualment a la localitat.

El carrer Major d’Almacelles, on s’ubiquen les dos farmàcies que hi ha actualment a la localitat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de farmacèutics pugnen per obrir la tercer farmàcia a Almacelles. Des que fa just dos anys, el Col·legi de Farmacèutics de Lleida va autoritzar l’obertura d’un nou centre i aquests professionals han iniciat una successió de recursos i contenciosos administratius que ha arribat fins al Tribunal de Justícia de Catalunya i que manté bloquejada de moment l’obertura d’un nou establiment.

De fet, a finals del mes d’octubre es va presentar a la sala contenciosa administrativa del TJSC un recurs contra la resolució de la conselleria de Salut del juliol del 2018, que estimava un altre recurs d’alçada que havien interposat altres farmacèutics relatiu a l’autorització de la nova oficina de farmàcia.

El president del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, Josep Aiguabella, va explicar que els recursos entre els interessats a obrir una farmàcia “acostumen a ser normals” i hi ha en l’actualitat a Lleida diversos litigis judicials oberts. De fet, el col·legi de farmacèutics té delegada la competència de la Generalitat d’autoritzar l’obertura de nous establiments. Per fer-ho apliquen els criteris que fixa la normativa, que condiciona les noves farmàcies al volum de població de cada localitat i la proximitat d’altres establiments ja existents. Un dels criteris és donar prioritat a qui primer registra la petició.

En l’actualitat, a l’Àrea Bàsica de Salut d’Almacelles, que inclou els pobles de Raimat, Pla de la Font, Gimenells, Sucs, Suquets i Santa Maria de Gimenells hi ha tres farmàcies, dos a Almacelles i una a Gimenells. La normativa indica que per cada 2.500 habitants s’autoritza l’obertura d’un nou establiment i, per tant, un nou centre està autoritzat per obrir en qualsevol dels pobles de l’Àrea Bàsica de Salut. En aquest sentit, des de l’ajuntament d’Almacelles van assenyalar que coneixen el litigi per la instal·lació d’una nova farmàcia. Així mateix, van apuntar que durant els dos últims anys han estat molts els que s’han interessat pel padró d’habitants d’Almacelles, que ha anat augmentant aquest últim lustre en comparació amb altres poblacions pròximes a Lleida capital.

tracking