SEGRE

INICIATIVES TERRITORIS

Impulsen un fòrum de cooperació i diàleg entre Catalunya i Aragó

Disseny d’

Larrosa, Godia i altres participants en la reunió de constitució del fòrum ahir a Mequinensa.

Larrosa, Godia i altres participants en la reunió de constitució del fòrum ahir a Mequinensa.PAERIA DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, i una vintena de representants d’àmbits polítics, acadèmics, culturals, sindicals i empresarials, es van reunir ahir a Mequinensa per impulsar un fòrum de diàleg i cooperació entre Catalunya i Aragó. Aquesta iniciativa planteja “enfortir la convivència” entre aquestes dos comunitats i mirar de “revertir cert distanciament” arran de la situació política.

El Fòrum pel Diàleg Aragó-Catalunya va establir com a objectius fomentar aliances d’empreses; impulsar programes conjunts de promoció econòmica; desenvolupar una estratègia conjunta de millora de les infraestructures; donar prioritat a la creació d’ocupació com a “factor de benestar i cohesió social”; promocionar “xarxes” en l’àmbit educatiu, sanitari i cultural, i promoure l’intercanvi cultural i projectes en comú.

Representants d’institucions i de la societat civil van constituir aquest fòrum

Els participants van expressar la voluntat de “potenciar l’entesa i la col·laboració que sempre hi ha hagut en aquesta part del territori”. La trobada va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia; els professors de la Universitat de Lleida Margarita Moltó i Ramon Sistac; l’expresident de la DGA Marcelino Iglesias; l’exalcalde de Lleida Antoni Siurana; l’exlíder d’UDC, Josep Antoni Duran, i els periodistes Manuel Campo Vidal i Santiago Costa, entre d’altres. Larrosa va destacar que “es tracta de generar i establir les bases per a una millor entesa en el futur i començar a construir un futur en comú”.

tracking