SEGRE

JUSTÍCIA PROTESTA

La meitat de jutges i fiscals recolzen la vaga per demanar més mitjans

L’aturada no va afectar judicis perquè molts no es van assenyalar i els previstos es van celebrar || Més independència i millores salarials, entre les reivindicacions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat de la plantilla de jutges i fiscals a Lleida, formada per setanta persones, van fer ahir la vaga per reclamar millores professionals convocada a tot Espanya per les set associacions d’aquest col·lectiu. Es tracta de la segona vaga que fan aquest any després de la que va tenir lloc el passat 22 de maig. En els partits judicials de la província, van fer vaga tretze dels vint representants del Ministeri Públic, un 65 per cent, i dinou dels quaranta-dos jutges (un 45 per cent), segons dades de la Fiscalia i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La jornada, tanmateix, no va tenir una gran afectació entre els usuaris, bàsicament perquè de judicis i altres actes jurídics ja no se’n van assenyalar davant de la previsió de l’aturada. Sí que hi va haver vista al jutjat penal número 2 i al jutjat de família. Tampoc es van celebrar judicis ràpids al jutjat de guàrdia, segons van explicar fonts judicials.

Entre les reivindicacions, demanen càrregues de treball saludables, retribucions dignes, creació de places i més independència. Asseguren que ni l’anterior govern del Partit Popular ni l’actual del Partit Socialista no han fet passes per canviar aquesta situació. També posen èmfasi a reforçar la independència judicial, després del “vergonyós” pacte polític per “controlar” el Poder Judicial.

Una vintena de jutges i fiscals es van concentrar ahir al migdia a Lleida.

Una vintena de jutges i fiscals es van concentrar ahir al migdia a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking