SEGRE

TURISME PATRIMONI

Una trentena de veïns d'Aitona faran de guies en els primers itineraris religiosos de Lleida

A partir d’aquest cap de setmana, mostraran enclavaments relacionats amb santa Teresa Jornet, el pare Palau i el beat Josep Camí || La iniciativa s’emmarca dins del Fruiturisme i es va presentar ahir

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de mestresses de casa, veïns i pagesos d’Aitona seran els guies voluntaris de la primera iniciativa relacionada amb el turisme religiós a Lleida, un projecte pioner que es posa en marxa aquest mateix cap de setmana i ofereix tres rutes relacionades amb santa Teresa de Jesús Jornet i els beats Francesc Palau i Josep Camí, respectivament, tots ells nascuts en aquesta població del Baix Segre. De fet, aquest projecte denominat Aitona, bressol de sants naix relacionat amb la campanya del Fruiturisme que des de fa set anys atreu milers de persones al municipi en època de floració dels arbres fruiters. Segons afirma l’alcaldessa, Rosa Pujol, l’any passat van passar per la localitat més de 20.000 persones, la majoria per veure els camps rosats i participar en altres experiències relacionades amb els fruiters, i algunes van aprofitar per recórrer els punts més emblemàtics del patrimoni religiós local com la casa on va nàixer la santa, la primera casa asil que va fundar, la cova del pare Palau, o la Casa Museu de la congregació de les Germanetes dels Ancians Desamparats, entre d’altres. Aquesta última va rebre durant l’any passat unes cinc-centes visites, encara que aquest any espera arribar a les 2.500.

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació, del Bisbat de Lleida i de les dos congregacions locals. Segons la superiora de les Germanetes dels Ancians Desamparats, Montserrat Brescó; i de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes, Léonie Lusheke, l’experiència servirà per donar a conèixer la seua obra i la població que va ser bressol dels seus fundadors. El bisbe, Salvador Giménez, va incidir en el valor de la iniciativa per donar a conèixer enclavaments religiosos. En aquest sentit, va remarcar que espera que no sigui l’última activitat d’aquest tipus.

És la primera activitat que es posa en marxa d’aquesta índole i el bisbat espera que se n’hi sumin més

Les rutes es faran en horari de matí i tarda pels diversos espais icònics del patrimoni religiós i la intenció és que atreguin persones que puguin passar de dos a tres dies a la població, la qual cosa implicarà també un revulsiu per al comerç i l’hostaleria local. Les reserves es poden fer a través del correu electrònic a la direcció turisme@ajuntamentaitona.cat o trucant al telèfon 973 794 010. Les visites es faran tots els caps de setmana durant tot l’any.

La presentació de la iniciativa turística d’Aitona, ahir a la seu del Bisbat de Lleida.

La presentació de la iniciativa turística d’Aitona, ahir a la seu del Bisbat de Lleida.O..LL.

tracking