SEGRE

Els veïns de Les Borges Blanques ja han escollit la seua nova bandera

La nova proposta ha aconseguit el 64% dels vots

La nova bandera de Les Borges Blanques.

Els veïns de Les Borges Blanques ja han escollit la seua nova bandera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de les Borges Blanques han escollit la que serà la nova bandera oficial del municipi, després d’haver finalitzat el procés participatiu en què hi han participat 343 persones. En concret, la bandera guanyadora ha recollit un total de 221 vots i s’ha imposat a les altres dues propostes amb un 64,43% de les votacions. Les altres dues opcions han rebut 75 i 14 vots, unes xifres que suposen el 21,87% i el 13,7% del total de vots, respectivament.

En aquest moments i per tal d’oficialitzar la proposta guanyadora, el canvi d’ensenya espera la ratificació del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat i de l’Institut d’Estudis Catalans, segons explica l'ajuntament.

Amb l’adopció de la nova bandera oficial de les Borges, l’ajuntament de la capital de les Garrigues dóna compliment de la Llei municipal i del règim local de Catalunya, ja que els nous elements de l'escut respecten la normativa heràldica i es fonamenten en fets històrics i geogràfics de la població, a la vegada que es corregeixen algunes anomalies com ara la presència d'una vaca en lloc d'un bou i la corona superior.

El procés de votació s’ha dut a terme del 29 d’octubre al 18 de novembre i han pogut votar tots els ciutadans empadronats a les Borges i majors de 16 anys. Ara, la proposta més votada serà presentada i votada en el ple de novembre i posteriorment s’oficialitzarà amb el vistiplau de la Generalitat.

tracking